Formula Regional European

KTF-talent Richard Verschoor tekent bij topteam Josef Kaufmann Racing

Verschoor Kaufmann.01

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor rijdt komend seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 voor het topteam Josef Kaufmann Racing. Het 16-jarige Nederlandse racetalent bundelt daarmee de krachten met de formatie die de afgelopen twee jaar de rijderstitel veroverde in dit prestigieuze kampioenschap. Voor Verschoor telt in 2018 maar één ding, en dat is de Eurocup-titel. "Ik ben heel blij dat ik bij Josef Kaufmann Racing heb kunnen tekenen. Het is een absoluut topteam en het klikte meteen tussen ons. Ik kijk nu al uit naar de start van het nieuwe seizoen", aldus een blije Verschoor.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency e.a.

De eerste contacten tussen Richard Verschoor en Josef Kaufmann Racing ontstonden tegen het eind van het inmiddels afgesloten Eurocup Formule Renault 2.0-seizoen. Dit resulteerde erin dat het 16-jarige KNAF Talent First-autorensporttalent tijdens de traditionele testdagen die na afloop van het seizoen worden georganiseerd in de auto van Josef Kaufmann Racing plaatsnam. Daarbij liet Verschoor op zowel Barcelona, Spa-Francorchamps, Hockenheim als Paul Ricard absolute toptijden noteren. "Het klikte direct en ik had er meteen een goed gevoel over. De samenwerking verliep uitstekend en bij de tests zaten we op alle circuits voortdurend in de top", aldus Verschoor. "Uiteindelijk zijn we om tafel gaan zitten, en hoewel het niet gemakkelijk was, zijn we er na de nodige gesprekken uitgekomen. Ik ben zeer blij en trots dat het gelukt is. Josef Kaufmann Racing is een absoluut topteam met veel ervaring en een prachtige staat van dienst. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik komend seizoen voor ze mag rijden. Er is voor mijn tweede seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 maar één doel, en dat is het winnen van de titel."

Verschoor Kaufmann.03

Josef Kaufmann Racing veroverde dit jaar met Sacha Fenestraz de titel in de Eurocup Formule Renault 2.0, terwijl het Duitse team in 2016 met Lando Norris zowel de rijders- als teamtitel voor zich opeiste. Het door vader en zoon Josef en Lars Kaufmann gerunde team boekte ook in de jaren daarvoor al talloze overwinningen en titels in de diverse Formule Renault 2.0-competities. Lars Kaufmann over de samenwerking met de jonge Nederlander: "We zijn heel blij dat we Richard voor het Eurocup-seizoen 2018 hebben kunnen vastleggen. We zijn onder de indruk van zijn prestaties en ontwikkeling tijdens de afgelopen tests. We geloven in zijn enorme talent en ons doel is om met Richard in 2018 de titel te pakken."

Verschoor Kaufmann.02

De Eurocup Formule Renault 2.0 heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest toonaangevende kampioenschappen voor talenten op weg naar de Formule 1. Na een topseizoen in de Formule 4, waarin Verschoor zowel het Spaans als het Noord-Europees zonekampioenschap op zijn naam schreef, promoveerde de KTF-rijder in 2017 naar de zwaarbevochten Eurocup Formule Renault 2.0. Het debuutseizoen leverde diverse fraaie klasseringen op, met als hoogtepunt een podium tijdens het afsluitende raceweekend in Barcelona, maar kende ook de nodige teleurstellingen. Ervaring bleek van doorslaggevende betekenis en met de dit jaar opgedane kennis, in combinatie met het topteam Josef Kaufmann Racing, wil Verschoor komend seizoen scoren.

"De samenwerking met Red Bull stopt aan het eind van dit seizoen, maar net als MP Motorsport wil ik Red Bull en alle andere partijen die mij dit jaar gesteund hebben, hartelijk bedanken. Zonder hen was ik niet gekomen waar ik nu sta", aldus Richard Verschoor tot besluit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet