24H Series

24H Series: Duller Motorsport BMW Z4 wint hete 24-uur van Dubai

 DullerBMW

Met een verrassende laatste paar uur van de Toyo Tires 24 hours of Dubai, heeft het Oostenrijkse Duller Motorsport-team het succes van 2006 weten te herhalen. De Konrad-Lechner Porsche GT RSR kreeg een kapot wiellager en verloor daardoor de strijd van de BMW-equipe. Het Belgische Pro Speed Competition leverde een prestatie van formaat door het ervaren Oktanas/Alzen Motorsport naar de vierde plaats te verwijzen.


Het eerste uur van de race bracht spektakel van de bovenste plank, met de van pole vertrokken Oktanas/Alzen Porsche 996 RSR en de Konrad-Lechner Porsche in de hoofdrollen.

 KonradPorsche

Het vele verkeer op de baan, er waren 67 deelnemende equipes, zorgde voor menig angstig moment maar de superervaren Wolfgang Kaufman en Uwe Alzen maakten geen fout. Op korte afstand volgde de Duller BMW Z4 M Coupé, die zoals verwacht per ronde een kleine seconde verloor. Het wedstrijdbeeld bleef lange tijd min of meer hetzelfde, tot na elf uur racen de Oktanas Porsche plotseling de pits inkwam. Noch de pitbemanning, noch de volgende rijder stond gereed, maar de Litouwse rijder Nerijus Dagilis had geen geen zin meer en stapte woedend uit. Voordat de auto weer op de baan was, waren vier extra ronden en een plaats verloren gegaan. Dankzij het snelle werk van Uwe en Jürgen Alzen pakte de Oktanas Porsche de derde plaats weer terug maar toen, met nog twee uur te gaan, een van de rijders een schakelfout maakte en de motor overtoerde, moest er rustig op aankomen worden gereden en ging de laatste podiumplaats naar het Belgische Pro Speed.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet