Formule 1

Formule 1: Nieuws van 28 mei 2000

Alan Jenkins weg bij Prost?

De technisch directeur bij het F1 team van Prost, Alan Jenkins, schijnt met onmiddelijke ingang zijn functie te hebben neergelegd. Navraag bij het kwakkelende team brengt ons echter de veelzeggende woorden: "geen commentaar".

Tekst: Dirk van Zon

Jenkins kwam eind vorig seizoen de gelederen versterken, nadat het team van Alain Prost een teleurstellend seizoen 1999 meemaakte en ook dit jaar is het niet erg jovel allemaal. De coureurs Alesi en Heidfeld hebben de grootste moeite om hun bolides überhaupt op de baan te houden, laat staan dat ze zich serieus met concurrenten kunnen meten.
Eerder werd al bekend dat motorenleverancier Peugeot het team gaat verlaten.

Villeneuve weg bij B.A.R.?

Volgens de allerlaatste geruchten gaat Jacques Villeneuve het team van British American Racing aan het eind van dit jaar verlaten. Hij zou gaan verkassen naar McLaren, Benetton/Renault, het nieuwe team van Toyota, of voomalig werkgever Williams.

Tekst: Dirk van Zon

Villeneuve zei: "ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij Williams, dus wie weet...". Frank Williams heeft echter meteen ontkent dat Villeneuve in 2001 terugkeerd bij Williams. Benetton's Flavio Briatore wil de voormalig Wereldkampioen maar wat graag hebben bij het gereannimeerde Renault. Villeneuve verklaarde de Renault motor graag achter zijn rug te hebben liggen. "Als het maar weer, net als enkele jaren geleden, een winnaar is", aldus Villeneuve.

Het contract met de Canadees loopt af en B.A.R./Honda staat te springen om het contract te verlengen. Villeneuve heeft daar echter weinig trek in, tenzij de B.A.R./Honda nog dit jaar een winnaar wordt. Dat is echter zeer onwaarschijnlijk, want het is duidelijk dat het dit seizoen eigenlijk maar tussen twee kleuren auto's gaat: een zilveren en een rode.

Maar het gerucht gaat nog iets verder; mocht Villeneuve naar McLaren/Mercedes vertrekken, dan neemt hij daar mogelijk de plaats in van Mika Häkkinen. De regerend Wereldkampioen schijnt een beetje genoeg te hebben van het hele F1-circus (!). Ook schijnt Mevrouw Häkkinen zwanger te zijn.

Daarmee draait het roddelcircuit omtrent de stoelendans, wat ook wel "Silly season" wordt genoemd, inmiddels al op volle toeren. En dat terwijl we nog niet eens halverwege het seizoen zijn.

Wordt vervolgd!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet