24H Series

24H Series: Porsche van Konrad-Lechner Motorsport maakt 6 uur lang het tempoNog slechter vergaat het Cor Euser, Frank Meijers en de Italianen Ferdinando Geri, Giovanni Mezzasalma en Marco Gioci. Euser heeft met de fraaie, oranje BMW M3 GT de start genomen en weet zich op de eerste plaats in de klasse te handhaven, ondanks fel aandringen van EDM Motorsport M3 GT.

 BMWEuser

Maar dan moet de Nederlandse routinier ineens lossen. De motortemperatuur is te hoog opgelopen en de motor slaat bij tijd en wijlen in een noodprogramma. Als het kippengaas voor de luchtinlaat wordt weggehaald daalt die temperatuur met 15 graden en kan er weer worden geracet. Maar veel langer duurt dat ook niet want een defecte schakelstang en een Italiaan die in zijn zes probeert weg te rijden doet de koppeling de das om, met een lange reparatie tot gevolg.
Al die tijd is men bij het Motors Television Team van Peter van der Kolk druk doende de motor te repareren. Tuner Joop Kok wijt het aan slechte benzine dat die ermee is gestopt en dat bijkans een complete revisie noodzakelijk is geworden.

In de klasse A2 is het Equipe Verschuur dat de toon aangeeft, afgezien van een bloedsnelle Honda S2000. Het Traxton CLT team van Rob Duyn, Anton van de Watering en de, naar verluid in Dubai woonachtige, Len van Leeuwen is de snelste, maar ook omdat de beide andere auto’s wat kleine problemen met de electronica hadden. Intussen stond Bernhard ten Brinke breed te grijzen bij de auto’s: “Zie je dat, we hebben er zelfs air-jacks onder laten zetten. Ze hoeven toch geen Clio Cup meer te rijden”.

 Clio65

Stand na 6 uur:

Klasse A6: 1. Konrad-Lechner Porsche GTR RSR 149 ronden; 2. Duller BMW Z4 M Coupé op 1 ronde; 3. Oktanas Porsche 996 RSR op 3 ronden; 4. G-Force Racing 1 Porsche 997 GT3 Cup op 5 ronden
A5: Duller Motorsport Teams 2 BMW M3 GTR 139 ronden; 2. Levin Racing Porsche 996 GT3
Silhouettes: 1. Solution F; 2. Solution F-McGregor
A4: 1. Race Box.com Lotus Elise; 2. Motors Television 1 BMW 325 Compact GTR
A3: 1. Team Black Falcon BMW 325I 2. BMS Racing BMW M3
A2: 1. Maeder Motorsport Honda S2000; 2. Traxton CLT Renault Clio
A1: 1. Toyo Australia Mitsubishi Mirage; 2. Team Rhino’s Ford Fiëste
D1: 1. VW Motorsport VW Golf V 2.0 TDI; 2. Albers racing BMW 120D

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet