GT

GT: Most completeert ADAC GT Masters-kalender, geen gecombineerd 'Motorsport Festival' van ADAC en DTM meer

De kalender van het ADAC GT Masters-pakket is compleet. Voor het eerst in de geschiedenis van de serie staat er voor 2018 een wedstrijd op het Tsjechische Most op de kalender. Dit als alternatief voor de Lausitzring, waar het gecombineerde 'Motorsport Festival' van ADAC en DTM na twee succesvolle edities geen doorgang meer vindt. De wedstrijd in Most staat gepland op het weekend van 27-29 april.

Tekst: Willem J. Staat, René de Boer
Foto: Willem J. Staat

IMG 2171
Geen Lausitzring meer, maar het Tsjechische Most......

De aankondiging was eigenlijk voor aanstaande vrijdag, de openingsdag van de Essen Motor Show, verwacht, maar de Duitse automobielclub ADAC stuurde zojuist een persbericht met de volledige kalender voor de ADAC GT Masters 2018 de wereld in. Zes van de zeven evenementen, inclusief het optreden op Circuit Zandvoort van 17 t/m 19 augustus, waren al eerder aangekondigd. Het wachten was nog op de bevestiging van de tweede ronde van het seizoen, waarbij een herhaling van het populaire 'Motorsport Festival' als combinatie van DTM en ADAC GT Masters op de Lausitzring, of een optreden op het circuit van Most in Tsjechië de twee opties waren. Het werd de laatstgenoemde variant, waarmee dus moet worden geconcludeerd dat het 'Motorsport Festival' na twee geslaagde edities in de jaren 2016 en 2017 dus alweer geschiedenis is.

Hoewel de ADAC zelfs een van de officiële partners van de DTM is (alle DTM-coureurs dragen het clublogo op de overall en de geel/zwarte ADAC-kleuren zijn ook terug te vinden op de startnummers van de DTM-auto's) is de liefde tussen de DTM-organisatie en de automobielclub uit München inmiddels danig bekoeld. Allerlei politiek gekrakeel achter de schermen over soms kleine details als welke permanente passen er bij het gemeenschappelijke 'Motorsport Festival' geldig waren of via welke serie de accreditatie van journalisten moest plaatsvinden droeg niet aan de verbetering van de onderlinge verstandhouding bij. Dat Porsche nu met de Duitse Carrera Cup het DTM-platform wil verlaten en meer races in het ADAC-programma wil houden, waar de merkencup het afgelopen seizoen ook al twee keer in actie kwam, doet de relatie ook geen goed. De keuze voor Most maakt nu duidelijk dat er geen gemeenschappelijk 'Motorsport Festival' van ADAC en DTM meer plaatsvindt, wat een betreurenswaardige stap is..

De tweede wedstrijd van het ADAC GT Masters pakket vindt gedurende het weekend van 27-29 april plaats in het Tsjechische Most. De 4,212 km lange baan ligt net over de Duitse grens en ligt ongeveer 80 km. ten noordwesten van Praag. Vorig jaar werd de baan opnieuw geasfalteerd en compleet gerenoveerd. Behalve de GT Masters staat ook de TCR Germany in Most op de kalender. Most dient als alternatief voor de Lausitzring. Het ADAC GT Masters seizoen opent traditioneel met twee testdagen op Oschersleben. Die staan van 26-28 maart 2018 op de planning.

ADAC GT Masters-Kalender 2018

13.04.-15.04.2018 Motorsport Arena Oschersleben
27.04.-29.04.2018 Autodrom Most (CZ)
08.06.-10.06.2018 Red Bull Ring (A)
03.08.-05.08.2018 Nürburgring
17.08.-19.08.2018 Circuit Zandvoort (NL)
07.09.-09.09.2018 Sachsenring
21.09.-23.09.2018 Hockenheimring Baden-Württemberg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet