WRC

Rally WRC: Ogier blijft!

De speculaties waren niet van de lucht maar er was geen enkele officiële mededeling. In Australië werd Ogier er een beetje knorrig van: "ik ga echt niks zeggen, dus willen jullie het alstublieft niet meer vragen". Tijdens een feest voor het voltallige M-Sport team waar het uiterst succesvolle seizoen 2017 werd gevierd verbrak hij het stilzwijgen. Samen met Elfyn Evans tekende hij ten overstaan van de 240 aanwezige medewerkers van het team het contract voor deelname aan het  het Wereld kampioenschap Rally's 2018 met het succesvolle team uit Cockersmouth.


Blij
Malcolm Wilson (uiterst links) Was blij zijn nieuwe team voor 2018 te kunnen presenteren. Met Sebastien Ogier en Elfyn Evans. Ook aanwezig waren Julien Ingrassia en Daniel Barritt respectievelijk bijrijder van Ogier en Evans. Ott Tänak nam afscheid, hij vertrekt volgend jaar naar Toyota

Tekst: Harry van Veenendaal

Foto's: PR


Dat betekent dus dat we Sebastien Ogier en Julien Ingrassia volgend jaar terug zien in de Ford Fiësta WRC met startnummer 1. De zelfde auto maar dan met nummer 2 is dus voor Elfyn Evans en Dan Barritt die zich dit jaar ontwikkelden tot een toptien dat de kopman rugdekking kan geven en zelf ook voor overwinningen kan gaan.

Ogier blijft
De kogel is door de kerk, Ogier heeft getekend!

Ott Tänak staat zoals bekend volgend jaar onder contract bij Toyota waar hij zijn ex werkgever M-Sport concurrentie zal aandoen, maar het M-Sport team in de 2018 samen stelling zal toch zeker het team zijn om in de gaten te houden. Een derde rijder voor M-Sport zal binnenkort bekend worden gemaakt.

"Eindelijk kunnen we het nieuws bekend maken," aldus een zeer tevreden Ogier. "Wat we het afgelopen seizoen samen bereikt hebben is werkelijk fantastisch en het is geweldig dat we de reis volgend jaar kunnen voort zetten."

ElfynOok
... en Elfyn Evans ook!

Ford
In de officiële bekendmaking wordt niets gemeld over een deelname van Ford in de plannen, maar algemeen wordt aangenomen, dat dit slechts een kwestie van tijd is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet