Formula E

Formule E: Voorbereidingen HKT Hong Kong E-Prix in volle gang

IMG 9721
Het 1,86 kilometer lange parcours in Hongkong voert ondermeer langs het bekende reuzenrad

Een race op een permanent circuit is niet zo bijzonder: je rijdt ernaartoe en de accommodatie is er gewoon, min of meer kant en klaar. Bij een race op een stratencircuit daarentegen kun je de voorbereidingen volgen: tribunes die opgezet worden, wegen die worden afgesloten... Zo waren we in Hongkong afgelopen week getuige van de werkzaamheden aan het circuit waarop komend weekeinde de seizoensstart van 'Season 4', oftewel de jaargang 2017/2018, van het FIA Formule E-kampioenschap plaatsvindt. Enkele impressies wilden we u niet onthouden, voordat we eind deze week zelf opnieuw ter plaatse zijn om de actie te volgen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 9714
Opbouw van de tribunes.

IMG 9715

IMG 9717
Hier verloopt het parcours in twee richtingen, net als nu het verkeer rijdt.

IMG 9719
Betonelementen, plantenbakken en bewegwijzering.

IMG 9750
Vanuit de Apple-store heb je een prachtig zicht op het parcours, daar gaan we zeker even kijken!

IMG 9724
Reclame voor het evenement.


 

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Dirk 28 november 2017 09:22

  En hier hebben ze geen jarenlange ervaring zoals in Monaco of Macau! Is er geen onderlinge samenwerking met de mensen uit Macau?

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 28 november 2017 09:44

  Volgens mij niet. Er waren enkele jaren geleden ook plannen om Formule E in Macau te laten rijden, maar uiteindelijk ging de race naar Hongkong. En naar ik begreep maakte de lokale autosportclub in Hongkong ook al snel plaats voor de nodige functionarissen uit 'mainland China'. Overigens is er in Macau een initiatief gaande om wat meer uitwisseling tot stand te brengen met baanposten uit Duitsland en uit het Zuid-Franse Pau, waar ook veel ervaring met het racen op een stratencircuit voorhanden is (zo lang er maar geen safety-car aan te pas komt!). Joël Do Valle, voorzitter van de automobielclub Basco-Béarnais uit Pau, was dit jaar ook in Macau aanwezig.

  • 1
  • 0
   
  Dirk 28 november 2017 13:17

  Nee op het vaste land van China hebben ze een probleemloze historie wat betreft straten circuits: http://autosport.nl/klasse/nieuws/9758/dtm-shanghai-race-gestopt-na-crash-putdeksels-laten-los . Het zal wel los lopen, vorig jaar waren er ook geen grote incidenten.

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 28 november 2017 13:43

  Vertel mij wat, ik was er live bij.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 28 november 2017 22:27

  Toch zou deze klasse niet alleen maar van die idioten circuits aan moeten doen als je het mij vraagt. Wat is er mis met een rondje Monaco Zandvoort of zolder op de kalender. Niets toch ?

  • 0
  • 0
   
  Dirk 29 november 2017 08:32

  Monaco hebben ze gedaan, toen was één van de grote nieuwsitems dat opviel hoe langzaam de auto's zijn ten opzichte van andere klassen. Op zo'n exposure zit Formule E (en de fabrikanten er omheen) natuurlijk niet te wachten.

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 29 november 2017 10:28

  Niet voor het eerst, en waarschijnlijk ook niet voor het laatst: Zandvoort of Zolder zijn voor de Formule E geen optie. De filosofie van de serie is om (elektrisch aangedreven) autosport naar de mensen toe te brengen, en dat moet je doen waar de mensen zijn, namelijk in grote steden. Dan heb je de kans om mensen met de sport in contact te brengen die normaal gesproken niet op het idee zouden komen om naar een circuit te gaan. Dat dit concept aanslaat, blijkt wel uit het feit dat er heel wat grote en prestigieuze steden zo'n race willen organiseren.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet