WTCC

WTCC: 6 mei race op Circuit Park Zandvoort

De geruchten deden al enige tijd de ronde, maar deze week tekende circuitdirecteur Hans Ernst het contract met de FIA WTCC organisatie en kan de Nederlandse autosportliefhebber zich opmaken voor een vierde internationaal topevenementen op Circuit Park Zandvoort. Op 6 mei a.s. komt het FIA World Touring Car Championship, met daarin de beste toerwagencoureurs ter wereld, naar het duinencircuit.

 tom1


Daarmee biedt Circuit Park Zandvoort naast de Masters of Formula 3, de DTM-race, de A1 Grand Prix en de Dutch Power Pack evenementen een absoluut topprogramma. Circuitdirecteur Hans Ernst heeft in Parijs een contract gesloten met de intentie om de komende drie jaar het FIA WTCC naar Circuit Park Zandvoort te halen.

Ook bij het FIA WTCC zullen, net als bij de memorabele A1 GP van afgelopen seizoen, de duinen mogelijk oranje kleuren, want afgelopen seizoen waren Tom Coronel (Seat) en Duncan Huisman (BMW) daarin erg succesvol.

 duncan_huisman

Mochten beide topcoureurs ook komend seizoen aan het wereldkampioenschap voor toerwagens meedoen, dan kan Zandvoort zich opmaken voor een mooi feest.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet