24H Series

24H series: Porsche 996 RSR van Oktanas pakt de pole in 24h Dubai

 kwal_24HDubai-01

Het Oktanas Team uit Lithouwen met Uwe & Jürgen Alzen, Nemunas & Nerijus Dagilis en Egidijus Dapsas aan het roer veroverden de pole tijdens de twee uren durende kwalificatiesessie. Ze kregen het echter niet op een dienblad aangeboden. Hun Oostenrijkse merkgenoten Philipp Peter, Karl Wendlinger, Lucas Lichtner-Hoyer en Georg Silbermayr met de Porsche van Race Alliance Motorsport moesten amper 28/100 van een seconde toegeven en starten dus vrijdag om 14u. plaatselijke tijd op de eerste startrij.


Tekst en foto's: PR

Vorig jaar werd die startrij nog ingenomen door de twee BMW’s M3 van Düller Motorsport. Oktanas draaide met 2’04”682 een vijftal seconden sneller dan de pole van Düller Motorsport in 2006.

 24HDubai-02

Nu draaide Düller Motorsport met het kwartet Quester-Werner-Janis-Campbell Walter de derde chrono op amper één seconde van de pole. Maar ditmaal met de BMW Z4 Coupé waarmee Düller reeds eerder de 24 Uren van Silverstone won en tweede eindigde in de etmaalrace van Bahrein.

Zij krijgen op de startgrid de Konrad Lechner-Porsche RSR naast zich op de tweede startrij. Op de BMW Z4 Coupé na werd de top 10 volledig gedomineerd door Porsche.

In de Klasse A1 (1600cc) is de Ford Puma van Ebbing Motorsport voorlopig onklopbaar en trainde 4,6 sec. vlugger dan de Ford Fiësta van Rhino’s Leipert. Ook in de Klasse A2 (2000cc) lijkt het Renault Clio-armada niet opgewassen tegen de Honda S2000 van Maeder Motorsport. De BMW’s 325 Compact van Motors Television Team trokken het laken naar zich in de strijd om de pole in Klasse A4 (3000cc). Zoals we reeds schreven overheerste de BMW Z4 Coupé van Düller Motorsport de Klasse A5 (3500cc) voor de Porsche van Levin Racing die net onder de 3500 cc bleef en dus als enige Porsche niet in de Klasse A6 (tot 4000cc) uitkomt. Deze moest wel een kleine vijf seconden toegeven op de BMW Z4 en voelde de hete adem in zijn nek van de BMW M3 van het Marcos Racing Team met ondermeer Cor Euser in het kuipje. Zij bleven de meerdere van de BMW’s M3 van EDM Motorsport en Düller Motorsport. De startopstelling in Klasse A6 is, op de BMW Z4 na een exacte copy van de algemene startopstelling met niet minder dan 24 Porsches aan de aftrap. In de dieselklasse lag vandaag geen maat op de twee Golfs TDI van VW Motorsport. Zij fietsten een kleine drie seconden sneller over een rondje Dubai voor de Seat Leon van Red Camel Racing en een vloot BMW’s 120D. Bij de Silhouettes kwamen amper drie wagen opdagen voor de kwalificaties. Maar met een chrono van 2’12”617 moest het Solution F-exemplaar van het trio Gasperini-Somez-Catelain niet onderdoen voor véél Porsches en strandde op de 18de plaats algemeen of de negende startrij.

Het startschot wordt gegeven om 14u. plaatselijke tijd of 11 uur Nederlandse tijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet