GT

GT: SRO Motorsports Group viert 25 jaar GT racing in Parijs

IMG 7263

SRO Motorsports Group heeft in het Palais Brongniart in Parijs 25 jaar GT racerij gevierd. In hartje Parijs werden eerst de kampioenen van 2017 gehuldigd, waarna in de avonduren tijdens een feestelijk gala diner uitgebreid werd teruggekeken op de afgelopen 25 jaar. Oud-kampioenen, rijders, team managers en vele anderen die bij hebben gedragen aan het succesverhaal van SRO passeerden de revue.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Marcel ten Caat, SRO Motorsports Group

Het was voor de genodigden niet moeilijk om het Palais Brongniart te vinden. Voor de ingang van het bijna 200 jaar oude gebouw stonden enkele iconische raceauto's tentoongesteld, waaronder een Ferrari 550, een McLaren F1 GTR, een Mercedes CLK LM en een Porsche 911 GT1. Maar ook de Venturi 400 uit 1992, Lamborghini Diablo GTR uit 2000 en meer recentere auto's als de Maserati MC12 GT1, de Nissan GT-R GT1 en verschillende generaties GT3s ontbraken niet.

groepsfotoSRO

Nederland was bij de prijsuitreiking goed vertegenwoordigd. Ricardo van der Ende, Max Koebolt, Stian Boers, Dick van Ekris, Luc Braams, Duncan Huisman, Jules Szymkowiak, Carlo van Dam en Robin Frijns mochten allemaal tenminste een van de bokalen in ontvangst nemen. Nadat alle bekers waren vergeven, de groepsfoto op de trappen van het paleis was gemaakt en iedereen zich had omgekleed verplaatste het feest zich naar een andere zaal in het oude beursgebouw, waarna ruim 800 genodigden werden getrakteerd op een uitgebreide dinnershow.

IMG 7282

Het gala dinner bleek een grote reünie, waarbij sommige mensen elkaar elkaar al jaren niet hadden gezien. Hoewel Jean Todt schitterde door afwezigheid, waren Ratel's voormalig BPR-strijdmakkers Jürgen Barth en Patrick Peter wel aanwezig, net als ACO president Pierre Fillon. Het programma werd aan elkaar gepraat door Thomas Bastin en Eve Scheer, die tussen de verschillende gangen, optredens en video's door de nodige gasten interviewden, waaronder voormalig Lister teambaas Laurence Pearce, Toine Hezemans, Jean-Marc Gounon en Stéphane Ortelli. In de zaal zelf zaten nog tientallen mensen die in het verleden in een door SRO georganiseerd kampioenschap actief waren, zoals bijvoorbeeld Tom Coronel, Bert Longin, Anthony Kumpen en Jörg Müller.

Naast terugkijken op de afgelopen 25 jaar, werd er natuurlijk ook gekeken naar de toekomst. Later meer daarover...Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet