TCR Series

TCR International: De TCR Trophy wordt een serie van zes evenementen, waaronder TT Circuit Assen

tcr-europe

De TCR blijft maar groeien en uitbreiden. Volgend jaar zal de TCR Europe Trophy doorgroeien naar een internationale serie en zal betwist worden op zes weekenden op de meest uitdagende racebanen in Europa. Verrassend is dat op 19 augustus er ook een weekend ingepland staat op TT Circuit Assen.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto: TCR International

DeTCR Europe Trophy werd voor het eerst in 2016 in het leven geroepen waarbij de titel werd bepaald door een optelsom van de resultaten van nationale kampioenschappen in de Benelux, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en Rusland. De titel werd uiteindelijk gewonnen door Pierre-Yves Corthals aan het stuur van een Opel Astra ingezet door DG Sport Compétition.

Het afgelopen jaar werd de Trophy betwist in één weekend op de Adria International Raceway, waar DG Sport de titel behield, maar nu met een Peugeot 308 van Aurélien Comte.

Volgend jaar zal de TCR een stap voorwaarts maken met een derde regionale serie voor TCR toerwagens naast de kampioenschappen in TCR Asia en TCR Middle East.

Promotor Paulo Ferreira legt uit: "Wij vonden dat het tijd was om een Europese serie te lanceren. Het is een logische stap om naast de nationale kampioenschappen in diverse landen ook een trophy te organiseren om teams zo kennis te laten maken met de internationale TCR competitie."

Het format van het evenement zal bestaan uit een kwalificatie sessie gesplitst in Q1 en Q2, en twee races van elk 25 minuten vanaf een staande start. De startopstelling voor de tweede race is de omgekeerde top 10 uit de kwalificatie. Er zullen na de zes evenementen twee titel worden uitgereikt voor de beste rijders en beste teams. Voor een heel seizoen is het inschrijfgeld 17.500 euro en voor één weekend 4.000 euro. De races zullen rechtstreeks worden uitgezonden op Motorsport TV en www.europe.tcr-series.com

2018 TCR Europe Trophy – kalender
6 mei – Le Castellet
10 juni – Spa-Francorchamps
8 Juli – Hungaroring
19 augustus– TT Circuit Assen
23 september – Monza
21 Oktober – Barcelona

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet