Formule 1

Formule 1: Jenson Button tweede rijder bij Williams

Opvallend is dat Sir Frank Williams toch heeft durven kiezen voor rookie Jenson Button. Minder opvallend is het dat FASTCOMPANY hiervan al een tijdje geleden melding maakte. Ook werd tijdens de officiële teampresentatie de nieuwe sponsor bekendgemaakt en ook dat was geen verrassing voor de vaste FASTCOMPANY lezers: de Amerikaanse computergigant Compaq. Tevens neemt Compaq haar partner Intel mee in de sponsordeal.

Tekst: Dirk van Zon

Alles of niets
"Ik met 20 in de formule 1, bij een heus topteam? Ik kan het nog eigenlijk niet bevatten", aldus de jonge Jenson Button. Afgelopen Zondag was de laatste dag waarop Button zich met de enige andere overgebleven kandidaat Bruno Junqueira kon meten in het Spaanse Barcelona. Na veel pechvolle testsessies afgelopen dagen voor dit tweetal (veel mankementen aan de auto) was het gisteren alles of niets, erop of eronder. Het werd erop voor Button die slechts een fractie sneller was dan rivaal Junqueira. Junqueira, die naar voren was geschoven door diens sponsor Petrobras, tevens sponsor van Williams, wordt nu de nieuwe testrijder van het team. Heel autosport-minded Engeland staat inmiddels op zijn kop, want zo'n jonkie (Jenson Button werd afgelopen week pas 20 en vierde zijn verjaardag in de cockpit van de Williams) doet het publicitair gezien natuurlijk altijd goed.

Te jong?
Jody Scheckter en Stirling Moss zien het echter niet zo zitten, want volgens hen is Button nog veel te jong. Button zegt echter dat dit de kans is waar hij altijd van gedroomd heeft en dat hij er wel degelijk helemaal klaar voor is. Het kan raar lopen. Zo sta je afgelopen jaar aan de start bij de Marlboro Masters op Zandvoort en zo sta je binnenkort in Melbourne aan de start van je eerste Grand Prix in een Williams.

De Williams FW22
Dan de nieuwe wagen; de Williams FW22. Daarover kunnen we kort zijn, het is namelijk een evolutie van de FW21 van het vorig seizoen. De motor die achter Ralf Schumacher en Jenson Button zal liggen is echter compleet nieuw; de BMW tiencilinder. Na ruim 12 jaar is BMW namelijk terug in de eredivisie. Er is echter nog een hoop werk te doen voor de mannen van BMW. Wordt het BMWÕs zorgenkindje of wonderkindje?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet