Sportscars

Sportscars: Peugeot presenteert officieel haar programma

Peugeot heeft vandaag officieel haar Endurance programma voor het komende seizoen aangekondigd. Tevens presenteerde men de rijders.

tekst Willem J. Staat

 Peugeot 908 HDI FAP

De gloednieuwe Peugeot 908 zal behalve op Le Mans ook in de LMES-series te zien zijn. Er zijn op dit moment drie prototypes gebouwd. Foto: PR

Peugeot presenteer formidabele line up
Peugeot heeft vandaag haar line-up voor het komende seizoen bekend gemaakt. Jacques Villeneuve, Marc Gene, Pedro Lamy, Eric Helary, Stephane Sarrazin en Sebastien Bourdais zullen zowel op Le Mans als in de LMES-series voor het team van Peugeot uitkomen. Hoe de rijdersbezetting voor de LMES-series zal zijn, is nog niet bekend. Wel zal Peugeot in de LMES-series dit seizoen twee auto's inzetten. Op dit moment zijn er reeds drie chassis voltooid. Het laboratorium chassis heeft inmiddels reeds 500 uur probleemloos gelopen, terwijl de motoren reeds meer dan 180 Uur op de proefbank heeft gestaan. Evenals Audi, maakt Peugeot gebruik van de nieuwe dieseltechnologi├źn. Officieel heeft het Le Mans Prototype van Peugeot de benaming HDI FAP gekregen.

 Peugeot line up

Peugeot beschikt over een formidabele rijdersbezetting. Foto: PR
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet