Formule 1

Formule 1: British American Racing presenteert nieuwe team

British American Racing heeft ook zijn plannen voor dit jaar ontvouwd: een nieuwe auto, een nieuwe motorleverancier, een nieuw kleurenschema op de auto, maar dezelfde coureurs. Alleen de Brit Darren Manning is toegevoegd aan de coureurs en wel als testcoureur. Hij mag, samen natuurlijk met vaste krachten Jacques Villeneuve en Ricardo Zonta, de wagen succesvoller gaan maken dan vorig jaar. Patrick LeMarie blijft als ontwikkelings-testrijder aan het team verbonden.

Tekst: Dirk van Zon

Aërodynamische veranderingen
De nieuwe B.A.R., de 002, is dit jaar voorzien van een fonkelnieuwe Honda V10. De Japanse fabrikant bouwde een zeer betrouwbare en lichte versie. Alleen de snelheid is nog een beetje een probleempje. Dat baart zowel de technische staf van B.A.R./Honda, als de coureurs enige zorgen. Er is namelijk onvoldoende tractie en er staan nu al enige aërodynamische veranderingen op stapel, want de neerwaartse druk kan ook nog wel iets beter. Desalniettemin heeft het hele team er ontzettend veel vertrouwen in dat het dit jaar wel succesvol zal zijn. Ook Adrian Reynard geeft toe dat Honda "verdomd goed begrijpt hoe de autosport in elkaar zit" en dat Honda een haast onuitputtelijke bron aan expertise heeft. Hij geloofd er heilig in dat het allemaal voor mekaar is als de B.A.R.'s op de grid staan in Australië.

Kleurenschema
Als kleurenschema is dit jaar gekozen voor hoofdzakelijk neutraal wit en zilver. Dit jaar werd er niet gekozen door British American Tobacco om meerdere sigarettenmerken uit hun stal groots aan te brengen op de auto, want de lay-out van het vorig seizoen zag er toch op z'n zachtst gezegd vreemd uit. Op de sidepods prijkt het Lucky Strike logo en het 555 logo bevindt zich klein aan weerszijden van de luchtinlaat. Het model voor dit jaar ziet er gewoon heel rank en netjes uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet