GT

McLaren en Aston Martin presenteren nieuwe GT auto's

McLaren 720S GT3 concept sketch front final for release

McLaren en Aston Martin hebben vandaag nieuwe auto's gepresenteerd voor de komende seizoenen. McLaren toonde voor het eerst de nieuwe 720S GT3 die komend seizoen zal worden getest en in 2019 beschikbaar zal zijn voor klanten, terwijl Aston Martin de Vantage GTE lanceerde als vervanger van de V8 Vantage GTE.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR
 
Na de McLaren 12C GT3 en de huidige 650S GT3 is de 720S GT3 het derde GT3 project van de Britse sportwagenfabrikant. Veel details maakte McLaren nog niet bekend, wel werd duidelijk dat de nieuwe raceauto zal worden gebouwd in een nieuw complex in Woking en dat de auto zal worden aangedreven door een 4 liter, twin-turbo V8 motor. In 2018 zal er, onder andere door fabrieksrijder Rob Bell, uitvoerig worden getest, waarna in 2019 klanten met de nieuwe McLaren kunnen gaan racen.

McLaren maakte tevens van de gelegenheid gebruik om vier Britse rijders aan te kondigen die in het McLaren Automotive Driver Development Programme worden opgenomen. Jordan Albert, Michael O'Brien, Lewis Proctor en Charlie Fagg, die dit jaar beide GT4 European Series Northern Cup races op Zandvoort wist te winnen, zullen dit seizoen in McLaren 570S GT4s te zien zijn en daarbij worden gecoacht door McLaren fabriekscoureurs.

Aston Martin Racing 2018 Vantage GTE 01

Aston Martin Racing presenteerde vanavond de nieuwe Aston Martin Vantage GTE, nadat eerder op de dag de straatversie van de nieuwe Vantage al was gelanceerd. De nieuwe auto vervangt de V8 Vantage GTE die afgelopen weekeinde in Bahrein nog de FIA WEC GTE-Am titel wist te winnen en in totaal 37 overwinningen behaalde. De nieuwe auto wordt aangedreven door een 4 liter Mercedes-AMG V8. Darren Turner, Jonny Adam, Nicki Thiim en Marco Sørensen werden als rijders voor 2018/19 bevestigd, net als Macau Grand Prix winnaar en voormalig GP3 kampioen Alex Lynn.

Aston Martin Racing bevestigde dat de nieuwe Vantage GTE inmiddels 13.000 testkilometers heeft afgelegd, waaronder twee 30-uurs tests. De auto werd onder andere getest op Sebring en Navarra. Volgens Aston Martin is de nieuwe Vantage makkelijker te besturen, waardoor de auto extra aantrekkelijk zou worden voor deelnemers in de GTE-Am klasse van het FIA WEC. De nieuwe auto zal echter pas vanaf 2019 in de GTE-Am klasse mogen deelnemen.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet