Diversen

Michael Bleekemolen - “Er is in Nederland behoefte aan een nieuwe Formulewagenklasse”

michael-renault-91

Michael Bleekemolen hoeven we niet meer voor te stellen. Deze nog steeds super gedreven ondernemer zit op zijn praatstoel nadat we hem de vraag voorlegden hoe het nu anders moet met de Nationale Autosport. Als er één iemand is met ervaring en doorzettingsvermogen, dan is het Michael wel om hier een uitspraak over te doen.

Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra

michael huub fford
In 1975 reed Michael Formule Ford en kwam daar regelmatig Huub Rothengatter tegen.


"Goed dat je me de vraag stelt. Er gebeurt op dit moment helemaal niets. Zoals het circuit met een eerste plan komt om nieuw leven te brengen in de terugkeer van de Formule 1, zo ligt nationaal alles stil. Geen ideeën, geen plannen, helemaal niets. Ik kan hier gewoon niet tegen en dan ga ik het dus maar zelf doen.

bleekemolen-1978-f3
Formule 3 in 1978

Het ontbreekt op dit moment bijvoorbeeld aan een formulewagenklasse. Een betaalbare eenheidsklasse, waarin rijders vanaf hun 15de jaar kunnen instappen. Ideaal voor karters die graag naar de autosport willen overstappen, maar de Formule 4 in het buitenland onbereikbaar vinden vanwege de te hoge kosten. Ik heb mijn idee over een formulewagenklasse voorgelegd aan Hans Hugenholtz van de KNAF, die er gelijk voor 100% achter staat.

hezemans bleekemolen
Formule 1 in 1978

De bedoeling is om jonge rijders kennis te laten maken met het racen in Formulewagens. Waarin ze in korte tijd de kneepjes van deze raceklasse kunnen leren, kunnen opvallen en kunnen doorgroeien naar hogere klassen zoals bijvoorbeeld de NEC Formule Renault 2.0 of Eurocup. Per raceweekend zijn de kosten van de nieuwe formulewagenklasse die ik voor ogen heb maximaal 6.000 euro. Per seizoen kost het racen maximaal 50.000 euro. De auto's staan al klaar en via een loting worden de wagens verdeeld. Ik ga voor een totaal product met technische ondersteuning, begeleiding coureur, catering, promotie, etc.

2432 michael.jpg
Laatste Formulewagenrace in de Trophy of the Dunes 2003

Ik ben ik gesprek met een aantal betrokken partijen om deze klasse mogelijk te maken. Ik hoef er niets aan te verdienen, maar wil ook niet de totale verantwoordelijkheid op me nemen. Een aantal partijen zoals Race Planet, Circuit Zandvoort, de KNAF en andere geïnteresseerden moeten de kar gaan trekken. Het totale plan ga ik binnenkort voorleggen aan het bestuur van de KNAF. Wanneer dat gedaan is maak ik ook bekend om welke wagen het gaat en kom ik met meer informatie over deze nieuwe formulewagenklasse."

Goed om te horen dat er weer initiatieven worden getoond. Wij van Autosport.nl zijn enthousiast en zullen de ontwikkelingen op de voet volgen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet