DNRT

WEK 2017/2018: Winst voor Finlay Hutchison en Bernhard ten Brinke in spectaculaire Zandvoort 500

Zandvoort500-6195

In Divisie II was de gehele wedstrijd een fraaie strijd om de leiding gaande tussen De Borst/Van Riet en Henry Zumbrink/Mark van der Aa. In eerste instantie leek de winst te gaan naar de SEAT Leon TCR van De Borst/Van Riet, maar in het laatste uur van de race wisten Zumbrink/Van der Aa met hun BMW M4 GTR de leiders te achterhalen, de eerste plaats over te nemen en op een keurige vierde plaats algemeen de winst voor zich op te eisen. Het verschil aan de finish tussen de nummers één en twee bedroeg uiteindelijk slechts 17 seconden. Achter De Borst/Van Riet legde de equipe Martin Huisman/Tuinis van der Grift met de SEAT Leon Cup beslag op de derde podiumpositie.

Zandvoort500-5789

In Divisie III werd het veld in eerste instantie aangevoerd door Lucas Groeneveld/Dillon Koster met de Renault Clio IV Cup. Naar mate de race vorderde kwam de equipe Peter Altevogt/Loek Hartog sterk opzetten, om na vier uur racen met hun Clio IV Cup ook de winst voor zich op te eisen. Achter Groeneveld en Koster pakten Jan Schouten en Ton Vink met hun BMW 330D de derde plaats in Divisie III.

Divisie IV werd een prooi van de in hun klasse van pole position vertrokken BMW E36 van Frank Pol/Dick Warmerdam/Michael Schuurman/Guus de Koster, op ruime afstand gevolgd door Estella van de Wiel/John Hooft/Huub Donkers met hun BMW 325 E46.

AS NL 09

Het Winter Endurance Kampioenschap 2017 – 2018 wordt vervolgd met de Nieuwjaarsrace. Deze wedstrijd, die deels in het donker wordt verreden, staat voor zaterdag 6 januari 2018 op de kalender van Circuit Zandvoort.

Uitslagen van de Zandvoort 500 zijn hier te downloaden

Zandvoort500-5804

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet