DNRT

WEK 2017/2018: Winst voor Finlay Hutchison en Bernhard ten Brinke in spectaculaire Zandvoort 500

Zandvoort500-5662

Finlay Hutchison en Bernhard ten Brinke hebben op Circuit Zandvoort in hun Equipe Verschuur Renault RS01 de Zandvoort 500 op hun naam geschreven. Door de regenbuien kende de eerste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018 een spectaculair verloop met veel pitstops en diverse wisselingen aan de kop. De tweede plaats in de wedstrijd en in Divisie I was voor Frits van Eerd en Nigel Melker met de snelle Racing Team Nederland Ligier LMP3. Op een vierde plaats algemeen ging de winst in de Divisie II naar de equipe Henri Zumbrink/Mark van der Aa, op korte afstand gevolgd door Dennis de Borst en Pim van Riet. De bekers werden uitgereikt bij de nieuwe Podium Celebration in Bernie's Bar & Kitchen op Circuit Zandvoort.

Tekst: PR
Foto's: Co van der Gragt en Erik van der Schaaff

AS NL 07

AS NL 04
Sombere foto's van een nat en guur Circuit zandvoort.


De Zandvoort 500 op Circuit Zandvoort vormde de aftrap van het drie races tellende Winter Endurance Kampioenschap 2017-2018. Met name de hoogste klasse, de Divisie I, kende met elf snelle en spectaculaire bolides als de Ligier LMP3, Pumaxs, Renault RS01, Radical en diverse Porsches een zeer sterke bezetting. In de onder droge omstandigheden verreden kwalificatie was het zoals verwacht de Ligier LMP3 van Frits van Eerd en Nigel Melker die de snelste tijd op de klokken zette, gevolgd door de equipe Finlay Hutchison/Bernhard ten Brinke met de Renault RS01 en Henk Thuis/Donald Molenaar in de fraaie Pumaxs. In de Divisie II snelden Dennis de Borst en Pim van Riet met de SEAT Leon TCR op een negende plaats algemeen naar de eerste positie.

AS NL 03

De uiteindelijk vier uur durende Zandvoort 500 kende mede door de zeer wisselende weersomstandigheden een spectaculair verloop met diverse prominente uitvallers. Het begon al bij de start, want terwijl het veld op slicks stond, begon het te regenen. Op het moment dat diverse equipes direct de pits opzochten, pakte de gok van David en Olivier Hart om op regenbanden te beginnen goed uit waardoor deze Porsche-equipe de leiding nam.

AS NL 14

De buien die elkaar gedurende de eerste uren van de wedstrijd frequent opvolgden, zorgden voor vele pitstops en de nodige positiewisselingen aan de kop.

Zandvoort500-6166

Achtereenvolgens waren het Van Eerd/Melker en Hutchison/Ten Brinke die de leiding in handen hadden, terwijl ook de Radical van Bob Herber en Bas Schouten geruime tijd om de podiumposities meestreed.

AS NL 15

In het laatste uur van de wedstrijd, toen de baan nat bleef, was het de Equipe Verschuur Renault RS01 van Hutchison/Ten Brinke die het heft in handen nam en de winst naar zich toetrok, gevolgd door Van Eerd/Melker. Vader en zoon David en Olivier Hart maakten het podium compleet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet