Formule 1

Formule 1: Tweede Jordan niet voor Robert Doornbos

Christijan Albers is het komende seizoen waarschijnlijk de enige Nederlander in de Formule 1. Robert Doornbos hoopte op het tweede stoeltje bij Jordan, naast Narain Karthikeyan. Jordan koos echter voor de Portugees Tiago Monteiro. Doornbos hoopt nu op een plekje als derde man bij het team.


Christijan Albers heeft op Misano zijn eendaagse test voor het Formule 1 team van Minardi met succes afgerond. Nadat hij vijftien dagen geleden op hetzelfde circuit had gereden, werkte de 25-jarige Formule 1 coureur intensief een vol trainingsprogramma met de aangepaste Minardi Cosworth PS04B af. Gedurende deze test lag het accent op het testen van de nieuwe onderdelen op de hiervoor aangepaste wagen. Tevens testte Albers de nieuwe banden die waren ontwikkeld door leverancier Bridgestone.
Christijan: ”Ik ben tevreden over de test omdat we de afstelling van de wagen continu konden verbeteren. Ik voel me er nu dan ook een stuk comfortabeler in en dat heeft uiteraard ook een positieve uitwerking op onze prestatie. Ik reed diverse korte race-stints om situaties tijdens een Grand Prix-wedstrijd te simuleren. Tegen zonsondergang reed ik nog een run van 12 ronden. We hebben waardevolle informatie verzameld over de nieuwe onderdelen van de auto. Niet alleen werden intensief de onderdelen getest, maar tevens de nieuwe Bridgestone-banden. We hopen aan het einde volgende week nog een keer te gaan testen voordat we naar Melbourne zullen afreizen voor de eerste Grand Prix.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet