Diversen

Div: Flying start: “Je moet wel een beetje gas geven!”

Als ik zondag om half zeven ’s ochtends uit het raam kijk schrik ik me rot; De bodem is voorzien van een laagje wit en waar dat niet het geval is glimt de grond verdacht veel. Niet echt waar je op hoopt als je je debuut gaat maken als coureur.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Gerrie Hoekstra en Marco Antheunisse Michael Bleekemolen


“Is er hier iemand die niet van plan is om te gaan racen?’
Aan het woord is Michael Bleekemolen, toehoorders zijn zichtbaar gespannen deelnemers aan Flying Start, de cursus van Michael Bleekemolens Racing School die ons in vier dagen tijd een racelicentie moet gaan opleveren. Het is zondag 23 januari, net na acht uur in de ochtend en de aanwezigen zijn ofwel slaperig, verlegen of inderdaad de coureurs voor de toekomst. Zelf zeg ik ook niets, want eigenlijk weet ik nog niet precies waar deze dag het begin van zal zijn.

Fantastisch aanbod
Het idee om aan de cursus mee te doen werd in november geboren. In een bespreking met Sebastiaan Bleekemolen, op kantoor bij Fast Company, kwam naar voren dat wij als autosportjournalisten eigenlijk niet precies weten hoe het traject naar een racelicentie verloopt. Natuurlijk, je krijgt les en doet examen, maar wat komt er allemaal bij kijken? Best interessant om dat eens in kaart te brengen. Sebastiaan biedt mij spontaan aan om het zelf te ondervinden, een fantastisch aanbod.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet