Sportscars

Sportscars: Audi terug in ALMS, kort nieuws

Audi heeft op de Detroit Motor Show de deelname aan de ALMS-series bevestigd. Aanvankelijk bestonden er nog wat vraagtekens rondom de deelname.

tekst Willem J. Staat

Audi terug in ALMS
Hoewel er tussen Audi en de ALMS-organisatoren wat onenigheid bestond omtrent het brandstofverbruik van de R10 TDI, lijkt de lucht nu toch te zijn opgeklaard. Op de Detroit Motor Show bevestigde Rupert Stadler, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Audi, dat men ook in 2007 weer aan de ALMS-series zal deelnemen. Tevens werden in Detroit de V12 TDI Concept en Q7 3.0L TDI gepresenteerd.

LMES kalender bekend
De LMES kalender voor komend seizoen ziet er als volgt uit
26 maart tests Paul Ricard Frankrijk
15 april 1000 KM Monza Italië
6 mei 1000 KM Valencia Spanje
1 juli 1000 KM Nürburgring Duitsland
19 aug. 1000 KM Francorchamps België
16 sept. 1000 KM Silverstone Engeland
11 nov. 1000 KM Interlagos Brazilië

Zakspeed in de problemen
Het legendarische Zakspeed Team dat vorig jaar met de Saleen S7R twee races van het FIA GT-kampioenschap wist te winnen verkeert in grote moeilijkheden. De Openbare aanklager van de rechtbank in Koblenz heeft een onderzoek gelast naar mogelijke frauduleuze handelingen van het teammanagement bestaande uit Peter Zakowski, Dr. Hans-Peter Huppert-Nieder en Erich Schulz. Het team kwam in opspraak doordat het FIA GT 2006 seizoen mogelijk met dubieuze sponsoring gefinancierd werd. Teameigenaar Peter Zakowski liet weten dat hij failliet is. Zakspeed verloor in het verleden DTM deals met BMW en Mercedes, en ook het V8 STAR kampioenschap enkele jaren geleden, waarbij vrijwel alle Silhouette-bolides door Zakspeed gebouwd werden, eindigde voortijdig.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet