Formule 1

Formule 1: Twee kleuren auto's op BAR presentatie

In het hoofdkwartier van het team in het Britse Brackley vond de presentatie plaats van British American Racing, de nieuwste renstal in de Formule 1. Grootste verrassing was het feit dat het team met twee verschillend gekleurde auto's aan de start wil verschijnen, ondanks een verbod hierop van de FIA. Het is de bedoeling dat Jacques Villeneuve gaat rijden in de rood/witte kleuren van Lucky Strike, terwijl de auto van Ricardo Zonta is uitgevoerd in het fraaie koningsblauw van 555. Beide sigarettenmerken zijn onderdeel van het British American Tobacco-concern, dat naar verluidt zo'n een miljard gulden in het Formule 1-team van directeur Craig Pollock en technicus Adrien Reynard heeft gestoken. Naast het tabaksconcern treedt de Canadese telecommunicatiefirma Teleglobe voor een periode van vijf jaar op als tweede hoofdsponsor van het team.

Tekst: René de Boer

"We willen het professioneelste team in de pitlane zijn. De resultaten komen dan vanzelf", verklaarde directeur Craig Pollock, die na de overname van het Tyrrell-team binnen een jaar de nieuwe BAR-organisatie met zo'n 200 medewerkers op poten zette. Ook Jacques Villeneuve is erop gebrand te scoren. "Als je jezelf niet voorneemt om te winnen, dan win je ook niet", is de Canadees overtuigd. Teamgenoot Ricardo Zonta wil zichzelf in zijn eerste jaar in de Formule 1 bewijzen. "Ik hoop ooit net zo goed te worden als Villeneuve", zei hij. De motoren van de BAR-bolides zijn de voormalige Renault-krachtbronnen, die nu als Supertech worden aangeduid.

Volgende week via FAST COMPANY een uitgebreide achtergrondreportage over het nieuwe British American Racing-team, de presentatie en het hoofdkwartier in Brackley.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet