Supercar Challenge

Stan van Oord gaat in 2018 voor titel in Supercar Challenge

sv0-febo-racing-team-2018

Waar de meeste coureurs de winterperiode gebruiken om zich te oriënteren op het nieuwe seizoen, maakt Stan van Oord zijn plannen voor 2018 nu al bekend. De coureur uit Woudrichem keert terug naar de klasse waar hij al vele successen behaalde in de afgelopen jaren, de Supercar Challenge. Samen met Dennis de Borst, tweevoudig kampioen in zijn klasse Supersport, gaat Van Oord volgend seizoen voor zijn eerste titel in de Supercar Challenge en daarmee de triple voor FEBO Racing Team. 'Ik ken Dennis al een aantal jaren en ik verwacht dat wij samen een sterk team kunnen vormen. Ik heb ontzettend veel zin om met de FEBO SEAT Leon te gaan racen in het mooie veld van de Supercar Challenge', kijkt Van Oord nu al reikhalzend uit naar volgend seizoen.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Voor Stan van Oord betekent deelname aan de Supercar Challenge een terugkeer in een warm bed. Hij behaalde in deze klasse al vele podiumplaatsen, kent Dennis de Borst goed en ook de SEAT Leon is voor hem geen onbekende. "Ik heb twee jaar geleden een gastrace mogen rijden in de sterke SEAT Leon Eurocup en dat ging met een zesde positie in een sterk internationaal veld direct fantastisch. Tijdens de Gamma Racing Days en de Finaleraces op Assen heb ik dit seizoen weer eens in de Leon gereden en dat smaakt absoluut naar meer", vertelt Van Oord.

svo-seat-leon

Op TT Circuit Assen verving Van Oord tijdens de Gamma Racing Days Martin de Kleijn, de vaste teamgenoot van Dennis de Borst. "Ik ken Dennis uit de tijd dat hij samen met mijn vader bij Bleekemolen reed in de Clio Cup. Toen ik in augustus tijdens de Gamma Racing Days samen met Dennis reed ging dat uitstekend, we werden tweede. Bij de Finaleraces kwam ik Dennis weer tegen en toen zijn we gaan praten over onze plannen voor volgend seizoen. Hij is twee jaar op rij kampioen geworden in de divisie Supersport en wil in 2018 de drie op een rij scoren. Dat Dennis dat samen met mij wil gaan doen vind ik echt geweldig, ik weet zeker dat we volgend seizoen erg sterk voor de dag zullen komen. En vooral, dat we erg veel plezier gaan hebben."

Van Oord is ook enthousiast over Ferry Monster Autosport, het team dat de SEAT Leon voor Febo Racing Team runt. "Een erg professioneel team met veel ervaring. Ik heb nu een aantal weekenden met hen samen gewerkt en dat is uitstekend bevallen."

De SEAT Leon is een wat moeilijker te besturen auto dan de TCR Audi LMS waarin Van Oord afgelopen seizoen deelnam aan TCR Benelux. De Audi heeft een langere wielbasis, waardoor deze zich wat eenvoudiger laat besturen. Van Oord heeft inmiddels drie raceweekends in de SEAT Leon gereden en beschouwt deze auto toch als meer geschikt voor zijn rijstijl. "Ik voel deze auto erg goed aan, hij past bij me. Met Dennis als teamgenoot, de SEAT Leon als wapen en Ferry Monster als team weet ik zeker dat alle ingrediënten voor een succesvol seizoen aanwezig zijn!"

Op zondag 12 november zond RTL7 een jaaroverzicht uit van de Supercar Challenge 2017. Met twee deelnames kwam ook Stan van Oord hierbij in beeld (bij 30.30 minuten), waar hij vertelt over zijn plannen voor 2018: Bekijk hier de uitzending op RTL7.

svo-interview

Kalender Supercar Challenge 2018 (onder voorbehoud)
13 - 15 april - Spa
19 - 21 mei - Zandvoort
30 juni - 1 juli - Zolder
13 - 15 juli - Zandvoort
17 - 19 augustus - Assen
14 - 16 september - Zolder
28 - 30 september - Spa
19 - 21 oktober - Zolder

De deelname van Stan van Oord aan de Supercar Challenge 2018 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de support van Van der Ven, Maksor Diving, Perfo Tech, PT73, FEBO en Ferry Monster Autosport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet