GT

GT: Nissan-rijders Quintarelli/Matsuda winnen Super GT-seizoensfinale, Lexus-team Hirakawa/Cassidy kampioen

171112 SuperGT Nissan
Pole-position, een perfecte pitstop en winst in de race voor de Motul-Autech Nissan NISMO GT-R

Nick Cassidy en Ryo Hirakawa zijn de nieuwe kampioenen in de Japanse Super GT-serie. Tijdens de finale, een race van 53 ronden op het circuit van Motegi, had het Nieuw-Zeelands-Japanse duo in de KeePer-TOM's Lexus LC500 aan de tweede plaats achter racewinnaars Tsugio Matsuda en Ronnie Quintarelli in de Motul-Autech Nismo GT-R genoeg om de titel voor zich op te eisen. De kampioenstitel in de GT300-klasse ging naar het Goodsmile Racing & Team Ukyo-duo Nobuteru Taniguchiu en Tatsuya Kataoka in de Mercedes-AMG GT3.

Tekst: René de Boer (vanuit Motegi, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Cassidy en Hirakawa kwamen na de meest recente race op het circuit van Buriram in Thailand als leiders in de tussenstand van het kampioenschap naar Motegi. Daar echter waen Tsugio Matsuda en Ronnie Quintarelli in de Motul-Autech Nissan NISMO GT-R het hele weekeinde een klasse apart. Quintarelli veroverde in de kwalificatie de pole-position en maakte daarmee één punt in de kampioenschapsstand op Cassidy/Hirakawa goed. Ook in de race leverden Quintarelli en Matsuda een uitstekende prestatie. Het duo leidde van start tot finish en deed daarmee het maximale om de titelkansen vast te houden, maar uiteindelijk mochten Hirakawa en Cassidy, tweede in de race, zich kampioen noemen. "De derde plaats was ons doel vandaag, want we wisten dat dat genoeg zou zijn", gaf Cassidy naderhand te kennen. "Dat we nu kampioen zijn, is een geweldig gevoel. Ik heb er nog nauwelijks woorden voor." De derde plaats ging eveneens naar een Lexus-team, Yuji Tachikawa en Hiroaki Ishiura. Daarachter eindigde de best geklasseerde Honda, de Keihin-NSX-GT van Koudai Tsukakoshi en Takashi Kogure, op de vierde plaats.

171112 Super GT kampioen
De kampioenstitel was voor de KeePer-Lexus LC500 van Cassidy/Hirakawa

In de GT300-klasse was uiteindelijk het ene bonuspunt voor de pole-position beslissend voor de uitkomst van de strijd om het kampioenschap. Het Goodsmile Racing & Team Ukyo-Mercedes-duo Nobuteru Taniguchi/Tatsuya Kataoka voerde voorafgaand aan de finale het klassement aan en leek met de pole-position ook de beste uitgangspositie voor de race te hebben. De Mercedes-AMG GT3 met de Manga-tekeningen voerde gedurende de eerste helft van de wedstrijd ook het GT300-veld aan, maar moest uiteindelijk de ARTA-BMW en de Leon Cvstos-Mercedes voor zich dulden. In een zinderende slotfase vochten Sean Walkinshaw in de BMW en Naoya Gamou in de Mercedes het duel om de zege uit, dat Gamou uiteindelijk in zijn voordeel besliste. De Goodsmile-Mercedes kwam als derde over de eindstreep, waarmee Taniguchi en Kataoka zich met een verschil van één punt kampioen konden noemen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet