Porsche Cups

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Volop nieuwigheden 2018. Het niveau blijft maar stijgen

Gentlemen boven de 50 jaar in de schijnwerpers
Hoewel de strijd voor de algemene titel en de kroon in Klasse B opnieuw van het allerhoogste niveau zal zijn, vonden de organisatoren het gepast een derde categorie in het leven te roepen. Deze 'Gentlemen'-klasse is gereserveerd voor rijders van meer dan 50 jaar, en wordt een sub-categorie van de Klasse B. In deze categorie zullen door Porsche gepassioneerde gentlemen drivers hun hart kunnen ophalen, in een hoogstaande competitie die op prestigieuze circuits zal worden verreden.

porsche-2

Het Porsche Benelux Junior Program lost de verwachtingen in
Het Porsche Benelux Junior Program werd begin 2017 gelanceerd, waarbij een handvol jonge rijders onder begeleiding van Marc Goossens onmiskenbaar progressie boekten. "Al die jonge rijders leren kennen - stuk voor stuk met een eigen en uniek karakter - was zeker het meest interessante aspect", aldus 'The Goose'. "Sommigen hadden al wat ervaring, anderen dan weer niet, maar allemaal boekten ze gestaag en op amper enkele maanden duidelijk vooruitgang. Naast het rijden op zich, de fysieke voorbereiding en de communicatie met de media heb ik ook de nadruk gelegd op een aspect dat me nauw aan het hart ligt: de relaties met de ingenieurs en de mecaniciens. Het was de bedoeling de Juniors te vormen, zodat ze na iedere run met de auto een steeds preciezere feedback konden geven. De meest getalenteerde van onze Junioren zal in de nabije toekomst zonder twijfel in staat zijn om op de internationale scene te schitteren. We kunnen de promotoren van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux alleen maar feliciteren met dit initiatief, want programma's die jongeren helpen, die zijn er in de moderne autosport te weinig. Voor mij was het in ieder geval een verrijkende ervaring en ik kijk nu al uit naar het vervolg"

porsche-3

Ayhancan Güven Junior Benelux 2017
Ondertussen werd de Junior Benelux 2017 verkozen. Het werd de jonge Turk Ayhancan Güven, amper 19, die het seizoen in de bekende kleuren van Attempto Racing afsloot. Hij reed in het verleden in de Turkse kartkampioenschappen, maar ook in de Porsche Sports Cup Germany en de Race of Champions in zijn land. In ons kampioenschap kwam hij uiterst sterk voor de dag, en reed tijdens de race in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans zelfs even op de derde plaats, in een startveld van ontzettend hoog niveau. Als Junior Benelux 2017 krijgt hij voor het seizoen 2018 steun van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. We hebben dus het laatste nog niet van hem gehoord.

Na een voor iedereen welverdiende winterpauze kan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een nieuwe pagina van zijn nog korte, maar intense geschiedenis beginnen schrijven.

EINDUITSLAG 2017

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet