Porsche Cups

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Volop nieuwigheden 2018. Het niveau blijft maar stijgen

PCCB PORSCHEDAYS 2017 096 preview

Het sportieve seizoen 2017 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was meer dan boeiend te noemen, waarbij Xavier Maassen (DVB Racing) en Glenn Van Parijs (Belgium Racing) tijdens een memorabele dubbele finale op het Circuit de Barcelona-Catalunya met de felbevochten titels ervan door gingen, na een seizoen waarbij het niveau van de snelste mono merkencup van de Benelux opnieuw wat hoger kwam te liggen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's en film: PR"In amper vijf jaar tijd zijn we er in geslaagd om de sprintraces in de Benelux opnieuw aanzien te geven", stelt series manager Steven Stichelbout. "Het 'motorsport-DNA' van Porsche, en de hele uitstraling van het merk, is daarbij een extra bonus. Het verloop van het seizoen 2017 bevestigde de keuzes die we sinds het begin maken de juiste waren. Onze felicitaties aan de kampioenen, dankjewel aan alle rijders en teams die de geschiedenis van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux helpen schrijven, en nu concentreren we ons op 2018. Ons kampioenschap wordt nog groter, haar troeven steeds talrijker."

porsche

De 991 GT3 Cup GEN II komt er aan, de Fransen blijven
De eerste van die troeven is zeker en vast de introductie van de Porsche 991 GT3 Cup GEN II in de Challenge Benelux. Die komst garandeert meteen grotere startgrids, met van bij de start van het seizoen 2018 een mix tussen de GEN I en GEN II-bolides. Elke rijder kan dus een eigen keuze maken, naargelang zijn persoonlijke ambities.

In 2017 leverde het al indrukwekkende startvelden op, de samenwerking met de Porsche Carrera Cup France wordt dan ook verder gezet. Net zoals dit jaar zullen de Franse en de Benelux-rijders tijdens heel wat meetings samen rijden, wat eens te meer in indrukwekkende startgrids en een steeds hoger raceniveau zal resulteren.

Programma
De kalender 2018 mag best indrukwekkend worden genoemd, met circuits als Spa, Zandvoort en Zolder, maar ook Circuit Paul Ricard, onlangs nog toegevoegd aan de F1 kalender, om het seizoen in het gezelschap van de Porsche Carrera Cup France af te sluiten. Een prestigieus kader, dat zeker voor spektakel zal zorgen. Eens te meer staat de deelnemers een ruim en verleidelijk programma te wachten.

Kalender 2018
April (TBC) : Test Day - Spa Francorchamps
03-05 mei: FIA World Endurance Championship - Spa Francorchamps
19-20 mei: Jumbo Racing Days - Circuit Zandvoort
09-10 juni: Porsche Racing Days - Circuit Zandvoort
medio Juli: TBC
15-16 september: FIA Truck Grand Prix – Zolder
13-14 oktober: GT4 Series - Circuit Paul Ricard

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet