GT

GT: Strakka Racing vanaf 2018 met Mercedes-AMG GT3

Strakka 2018 reveal


Na een weinig succesvol debuutseizoen in de Blancpain GT Series verruilt Strakka Racing McLaren voor Mercedes-AMG. Het Britse team kondigde vandaag aan met drie Mercedes-AMG GT3s te gaan deelnemen aan de Intercontinental GT Challenge en de Blancpain GT Series Endurance Cup.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Bijna een jaar geleden kondigde Strakka Racing de overstap aan van het FIA World Endurance Championship naar de Blancpain GT Series met maar liefst vier McLaren 650S GT3s. Het seizoen verliep echter verre van optimaal voor het Britse team, dat slechts 33 punten scoorde in de 15 wedstrijden die werden verreden en daarmee als twaalfde team eindigde in het kampioenschap.

"Helaas ondervonden we een aantal problemen waardoor we in 2017 niet mee konden strijden en ondanks ons verlangen naar stabiliteit was een verandering noodzakelijk," aldus Nick Leventis. "Na een grondige evaluatie denken we dat de mogelijkheid om een Mercedes-AMG Performance Team te worden het perfecte platform voor de toekomst van Strakka is.

Strakka Racing zal volgend jaar niet meer te zien zijn in de Sprint Cup van de Blancpain GT Series, maar zal in plaats  daarvan aan de Intercontinental GT Challenge races gaan deelnemen. De Mercedes-AMG GT3s van het team zullen daardoor ook op Bathurst, Suzuka en Laguna Seca te zien zijn. Voor het team betekent dat een terugkeer op het internationale niveau, na deelname aan het FIA World Endurance Championship tot en met het seizoen 2016.

"Het is geweldig om op het wereldtoneel terug te keren en te racen op circuits zoals Bathurst en Laguna Seca. Door de combinatie met de Endurance Cup, hebben we voor volgend seizoen een geweldige kalender. Mercedes-AMG moet ons in staat kunnen stellen te vechten voor podia en overwinningen," aldus Leventis..

Welke rijders voor Strakka Racing aan de Blancpain GT Series en de Intercontinental GT Challenge gaan deelnemen is nog niet bekend. Het team onderhandelt met meerdere rijders, zowel bestaande Strakka-rijders als nieuwe namen, waaronder ook Mercedes-AMG fabrieksrijders. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet