24H Series

24H Series: Spectaculaire seizoensfinale. 25 nationaliteiten bij première 24H Cota USA

QSR Racingschool 800pix

De première van de Hankook 24H Cota USA (10-12 november 2017) kan met recht worden gekenmerkt als 'grande finale' als afsluiting van een seizoen vol actie in de Creventic Series. De race op het Circuit Of The Americas in Austin, Texas, staat open voor GT's, toerwagens en 24H Specials en vormt de finale van het door Creventic in 2017 voor het eerst uitgeschreven 'Championship of the Continents'. Het is het eerste evenement dat het Nederlandse bureau in de Verenigde Staten organiseert. In totaal worden er 25 verschillende nationaliteiten voor de 24-uursrace verwacht, inclusief zeven teams uit de VS en één team vanuit Mexico.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Car Collection Motorsport 800pix


"We verheugen ons zeer op ons eerste evenement op Cota", zegt Peter Freij van Creventic. "Het circuit werd geopend in 2012 en is een moderne accommodatie die bekendheid geniet als de locatie van ondermeer de Amerikaanse Formule 1-Grand Prix, de Noord-Amerikaanse ronde van het FIA World Endurance Championship, de MotoGP-wedstrijd 'Grand Prix of the Americas' en evenementen van het IMSA SportsCar Championship, om er enkele te noemen."

Impression circuit 800pix

Met het evenement in Dubai als vlaggenschip, diverse races in heel Europa en nu het eerste evenement in Noord-Amerika organiseert Creventic dit jaar races op drie verschillende continenten. Dat bood de ideale mogelijkheid om een apart 'Championship of the Continents' te organiseren, waarbij het resultaat uit Dubai, het beste resultaat van een van de Europese races en het resultaat van Cota meetellen. Om de strijd om het kampioenschap nog spannender te maken, wordt voor de race op Cota anderhalf keer het reguliere aantal punten wordt toegekend, omdat het hier om de seizoensfinale gaat.

Atmosphere 800pix

In totaal zijn 44 teams ingeschreven voor de 24-uursrace op het Circuit Of The Americas. De A6-klasse, met name voor GT3-auto's, is goed voor een kwart van het deelnemersveld, inclusief het titelwinnende team in de 24H SERIES powered by Hankook, Hofor Racing. De A6-auto's die in Texas aan de start worden verwacht, zijn de Mercedes-AMG GT3, Porsche 911 GT3 R, Chevrolet Corvette C6-ZR1, Lamborghini Huracán Super Trofeo, Aston Martin Vantage GT3 en de Audi R8 LMS. Tot de rijders om in de gaten te houden behoren meervoudig IMSA-klassewinnaars Jeroen Bleekemolen en Ben Keating in de #3 Black Falcon Mercedes-AMG GT3, de regerend kampioen uit de Duitse Porsche Carrera Cup Dennis Olsen in de #13 Manthey Racing Porsche 911 GT3 R, het rijderskwartet in de 31 ROFGO Racing Mercedes-AMG GT3, bestaande uit Roald Goethe, Stuart Hall, Jamie Campbell-Walker en Nicolas Minassian, allemaal met Le Mans-ervaring, alsmede meervoudig 24H SERIES-racewinnaars Daniel Allemann, Ralf Bohn plus Robert en Alfred Renauer in de #911 Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R.

Team Altran Peugeot 800pix

Zes Porsche 911 Cup-auto's zijn ingeschreven in de 991-klasse, waaronder het 24H SERIES-kampioensteam in de klasse PROsport Performance met zijn rijders Charles Putman, Charles Espenlaub en Joe Foster, plus Andy Pilgrim, die het team voor de race in Texas versterkt. De SP2-klasse is met acht inschrijvingen de op één na grootste, met twee nieuwe Mercedes-AMG GT4's, drie MARC silhouet-auto's, twee Porsche 991 Cup-auto's en een BMW M3 F80 Endurance. De SP3-klasse omvat twee Porsche Cayman GT4 MR's, twee BMW's en twee Aston Martin Vantage GT4's.

Vier TCR-auto's voeren het toerwagengedeelte van het veld aan, met twee SEAT Leons die het opnemen tegen twee Peugeot 308 Racing Cup-auto's van het regerend toerwagen-kampioensteam uit de 24H SERIES, Team Altran Peugeot. In de CUP1-klasse komen vijf BMW M235i Racing-auto's uit, met meervoudig wielerkampioen Tom Boonen als een van de rijders van het Belgische QSR Racingschool-team. Drie Honda's en een Peugeot RCZ in de klasse A2 completeren het veld.

IDEC SPORT RACING 800pix

Na de populaire rent-a-car rides op donderdag 9 november en een drie uur durende privétest op vrijdag 10 november begint het officiële programma met de vrije training van 14.00-15.30 uur, gevolgd door de kwalificatie van 17.00-18.00 uur en de avondtraining van 19.00-20.30 uur. Op zaterdag 11 november wordt het eerste deel van de race verreden van 9.00-23.00 uur, gevolgd door een interventie waarin parc-fermé-regels van kracht zijn. De race wordt op zondag 12 november om 8.00 uur hervat, de finish is om 18.00 uur (alle tijden lokaal, CET is zeven uur later).

TIJDSCHEMA

INSCHRIJFLIJSTAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet