Diversen

Dubbelslag voor KTF-rallytalent Jim van den Heuvel in Rallye International du Valais

valais2017 02

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft met een afgetekende overwinning in de TER Production Trophy bij de Rallye International du Valais voortijdig de titel voor zich opgeëist in het kampioenschap voor productieauto's van de Tour European Rally. Van den Heuvel reed met de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport een nagenoeg perfecte rally waarbij het 20-jarige rallytalent alle dertien proeven in de Production Trophy op zijn naam bracht, op een vijftiende plaats algemeen en als zevende in het TER-klassement eindigde. "Vooral de tweede dag was het tempo heel goed en met de titel in de TER Production Trophy is het doel bereikt", keek een tevreden Van den Heuvel op de Zwitserse rally terug.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De Rallye International du Valais rond de plaatsen Sion en Martigny telde als vijfde en voorlaatste ronde mee voor de Tour European Rally (TER). Met al twee overwinningen en een tweede plaats in de TER Production Trophy op zak, was voor KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel in Zwitserland het belangrijkste doel om voortijdig de titel in deze klasse voor productieauto's veilig te stellen.

valais2017 01

Daarin slaagde de 20-jarige rijder van Heuvel-Motorsport op overtuigende wijze. Genavigeerd door Jouri Dockx nam Van den Heuvel direct de leiding in de TER Production Trophy, om zijn voorsprong met een perfecte score van dertien keer winst uit dertien klassementsproeven alleen maar verder uit te breiden. Met deze zege kreeg de KTF-rijder met nog één wedstrijd te gaan de titel al in bezit. Maar ook in het algemeen klassement deed Van den Heuvel goede zaken. Vooral op de tweede dag maakte de Heuvel-Motorsport-equipe met mooie klasseringen veel plaatsen goed en steeg van de 26ste naar de 15de positie in het algemeen klassement. In het overal TER-klassement legde Van den Heuvel met de Mitsubishi Lancer Evo X beslag op een fraaie zevende positie, waardoor de Nederlander in de algemene TER-titelstrijd nu vijfde staat.

valais2017 03

"Over de vrijdag was ik nog niet helemaal tevreden. Het tempo was gewoon nog niet zo als ik gehoopt had. Maar we wilden het rustig opbouwen en vooral geen fouten maken om zo de titel niet in gevaar te brengen. Zaterdag ging het heel goed. We reden snelle tijden en konden mede daardoor veel plaatsen goedmaken. De winst en de titel in de Production Trophy kwam geen moment in gevaar en met het winnen van dat kampioenschap is het vooraf gestelde doel bereikt. Het is jammer dat de langste proef van 33 kilometer geneutraliseerd werd, want die lag ons goed en daar had ik zeker nog wel een paar plaatsen winst kunnen boeken. Met nog één rally te gaan hebben we nog uitzicht op de derde plaats in het algemeen TER-kampioenschap, dat zou wel een mooie klassering zijn", aldus een tevreden Van den Heuvel.

Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, LCD en PPG.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet