Sportscars

Sportscars: Tony George crasht op Daytona

IRL-organisator en IMS-eigenaar Tony George crashte gisteren tijdens de GrandAm tests op Daytona na drie ronden zwaar, terwijl het Ganassi Team de snelste tijd voor zich opeiste.

tekst Willem J. Staat

 Ganassi boys

Chip Ganassi presenteert zijn GrandAm Team op Daytona. Foto: GrandAm

Crash Tony George
Amper drie ronden nadat IRL-organisator en IMS-teameigenaar Tony George achter het stuur van de Vision Porsche/Crawford was gekropen, crashte hij in Turn 1/2 zwaar. George bleef ongedeerd en hield aan zijn escapades alleen een gedeukt ego over. "Ik geloof niet dat er iemand bij mij in de buurt was" aldus George. Overigens komt de Crawford Porsche van Vision Racing vandaag gewoon in actie.

IRL-coureur Scott Dixon liet met zijn Lexus Riley met een tijd van 1.43.997 de snelste tijd noteren. "Hoe meer je hier rijdt des te beter het is. Je weet hoe dat de race met rijderswissels verreden wordt,en al die kleine dingen die je misschien vergeet. De concurrentie in deze wedstrijd is met niets te vergelijken. Ik ben blij dat ik weer terug ben" aldus Dixon.

Teamgenoot Montoya maakte ook voor de eerste kennis met de Daytona International Speedway. "Het is erg opwindend hier te rijden, ik weet nog niet eens waar de roadcourse lag, het is goed dat we beide bankings gebruiken dan, dat helpt me een beetje als ik met de NASCAR-auto terugkom. Het is nogal hobbelig hier. In ieder geval weet ik nu waar de hobbels liggen. Het is een erg prettige auto om te rijden. Wij moeten de auto wel heelhuids naar het einde brengen. Ik denk als we goed ons werk doen, we de wedstrijd kunnen winnen" aldus Montoya.

Ook Tagliani en Paul Gentilozzi op Daytona
Champcar-coureur Alex Tagliani komt op Daytona voor het Blackforest Team samen met Lou Gigliotti en Guy Cosmo met een Ford Mustang uit die is opgebouwd door Crawford Composites. Het team van teameigenaar Tom Nastasi won in 2005 overigens de GrandAm Cup Series, die voor 2007 werd omgedoopt tot de KONI Challenge series. Overigens kwam Tagliani gisteren nog niet in actie. Rocketsports baas Paul Gentilozzi kwam gisteren voor het eerst met een Pontiac Riley van RVO Motorsports in actie. Gentilozzi zet overigens zelf ook een Daytona Prototype in de GrandAm series in komend seizoen.


 DP 39

Veel actie op Daytona de afgelopen dagen. Foto: GrandAm
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet