Sportscars

Sportscars: DragonSpeed maakt de overstap naar het FIA WEC in 2018

59f76339120d9

Het Amerikaanse 10Star DragonSpeed zal vanaf komend seizoen actief zijn in de LMP1 klasse van het FIA World Endurance Championship. Dit seizoen reed het team in de European Le Mans Series, waar het met de G-Drive Racing Oreca 07 Gibson de titel in de LMP2 klasse pakte. Henrik Hedman en Ben Hanley werden vandaag bevestigd als rijders voor het seizoen 2018-2019.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Na SMP Racing is DragonSpeed het tweede team dat officieel aankondigt in het nieuwe seizoen in het FIA World Endurance Championship te willen deelnemen. DragonSpeed reed de afgelopen twee seizoenen met een Oreca in de European Le Mans Series en kwam daarvoor uit in de Blancpain Endurance Series met een Ferrari 458 Italia GT3. Het team zal op een later tijdstip aankondigen met welk chassis en motor er gereden gaat worden in het zogenaamde 'Super Seizoen' van het FIA World Endurance Championship.

"Het hele team is erg enthousiast en klaar voor deze uitdaging. Na het winnen van titels in GT3 en LMP2 is de stap naar de LMP1 de logische volgende stap voor onze getalenteerde en gemotiveerde crew," aldus teambaas Elton Julian. "We kijken nu naar potentiële partners die ons kunnen helpen om een programma neer te zetten waarmee we progressie kunnen boeken en succes kunnen halen, zoals we het willen bij DragonSpeed."

"De kans om de stap te maken naar het hoogste niveau van het endurance racen met zo'n succesvolle en hechte group zorgde er voor dat het voor mij een gemakkelijke keuze was," aldus Hedman. "Stap voor stap zijn we samen gegroeid en hebben we veel bereikt." 

Voor de Brit Hanley wordt het zijn derde seizoen bij het team. "Ik ben erg blij om de reis met DragonSpeed te vervolgen. De stap voorwaarts naar het WEC en de LMP1 geeft ons een grote kans om voor het algemene podium te gaa, zeker op Le Mans, als je kijkt naar de problemen die de hybrides de afgelopen jaren hebben gehad."

 

Het nieuwe FIA World Endurance Championship seizoen gaat volgend jaar mei van start op Spa-Francorchamps. Komend weekeinde staat in Shanghai de voorlaatste race van het huidige seizoen op het programma.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet