Formula Regional European

Podium en rookie-winst voor Richard Verschoor, top vijf voor Jarno Opmeer in Barcelona

verschoor barcelona.02

KNAF Talent First-autorensporttalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer hebben in Barcelona hun debuutseizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 uitstekend afgesloten. Verschoor eindigde in de tweede race zelfs als derde en pakte in de andere twee races een zwaarbevochten vijfde positie. Met deze klasseringen mocht de 16-jarige KTF Red Bull Junior tot drie keer toe als beste rookie op het podium plaatsnemen. Opmeer reed in race twee naar een vijfde plaats en boekte daarmee zijn beste resultaat van dit seizoen. In de afsluitende wedstrijd scoorde de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder met een negende plaats opnieuw punten voor het kampioenschap.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency

De tiende en laatste ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 op Circuit de Barcelona-Catalunya telde drie wedstrijden. In de eerste kwalificatie kon KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor met 32 auto's op de baan maar moeilijk een vrije ronde vinden en bleef steken op een tiende tijd. Een uitstekende start leverde de 16-jarige KTF Red Bull Junior direct drie plaatsen winst op, waarna Verschoor een ronde later met een fraaie inhaalactie de zesde positie wist te veroveren. Terwijl de MP Motorsport-piloot wegreed bij de rest van het veld, dichtte hij het gat naar zijn voorliggers en eiste in de slotronde met een sterke uitremactie de vijfde plaats voor zich op. Verschoor mocht daarmee als beste rookie richting het podium.

verschoor barcelona.03

Door een sterke tweede kwalificatie startte Verschoor in race twee van de vijfde positie, profiteerde vervolgens van een aanrijding in de eerste bochtencombinatie tussen de nummers drie en vier en lag daarmee derde. Ook na een herstart en safetycar-periode wist de KTF-rijder in de slipstream van kampioen Sacha Fenestraz zijn derde plaats te behouden en boekte daarmee zijn beste klassering van het seizoen. Op het podium mocht de MP Motorsport-rijder een tweede trofee in ontvangst nemen als beste rookie van de race.

verschoor barcelona.05

Ook in de derde race wist Verschoor met een sterke start direct een plaatsje winst te boeken en lag daarmee vijfde. De KTF Red Bull Junior deed diverse pogingen om de vierde plaats te veroveren, maar moest zich ook verdedigen tegen de aanvallen van de achter hem rijdende concurrentie. Met zijn vijfde plaats pakte Verschoor voor de derde keer op rij de titel als best geklasseerde rookie. "Een heel goed weekend! Het team heeft er hard voor gewerkt en dit is voor ons allemaal denk ik de terechte beloning. De tweede race leverde de beste klassering op, maar race één was mijn beste wedstrijd. Vanaf plek tien naar vijf rijden met een paar mooie inhaalacties, daar ben ik heel tevreden over. Race drie was lastig. Ik viel aan, maar als je dicht achter iemand rijdt, worden je banden snel te warm. Daarbij moest ik ook nog voortdurend in mijn spiegels kijken. Drie keer winst in het rookie-klassement is een mooie manier om het seizoen af te sluiten", blikte een tevreden Verschoor terug.

opmeer barcelona.02

KNAF Talent First-autorensporttalent Jarno Opmeer kende vanaf een zestiende startplaats een moeilijke eerste race. Diverse keren werd de MP Motorsport-rijder buiten de baan gedrukt en werd uiteindelijk als zestiende geklasseerd. De tweede race verliep voor de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder een stuk beter. Na een uitstekende tweede kwalificatie mocht Opmeer vanaf de zesde startplaats vertrekken, won door de crash in de eerste bocht net als Verschoor twee plaatsen, maar moest uitwijken en zag een concurrent passeren. De MP Motorsport-rijder lag daarmee vijfde, een plaats die hij niet meer afstond en zo boekte Opmeer zijn beste klassering van dit seizoen en eindigde als derde in het rookie-klassement. In de afsluitende derde race behield Opmeer een aantal ronden zijn achtste startplaats, maar werd bij een poging verder naar voren op te rukken buiten de ideale lijn gedrukt. De KTF-rijder verloor daardoor een positie en passeerde als negende de finish, opnieuw goed voor twee punten in het kampioenschap.

opmeer barcelona.03

"Veel punten gescoord en dat is natuurlijk altijd goed. In de eerste kwalificatie maakte ik in mijn snelle ronde een fout, anders was een zesde plaats mogelijk geweest en loopt zo'n race heel anders. Daarbij kreeg ik al vroeg in de race een vlakke kant op mijn band en dat helpt ook niet. In de tweede kwalificatie kwam het er wel uit en ook in de race was de auto heel goed, met een vijfde plaats als resultaat. Bij de derde race was het een stuk warmer en de snelheid in de auto net iets minder. Maar over het gehele weekend genomen ben ik tevreden", aldus Opmeer tot slot.

Richard Verschoor bedankt zijn partners Red Bull, KNAF Talent First, VKV groep.nl, VMT en MP Motorsport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet