Sportscars

Sportscars: Top line-up voor Ganassi en Michael Shank

Zowel Chip Ganassi als Michael Shank Racing maakten vandaag op Daytona hun line-up voor de 45e editie van de 24 Uursmarathon bekend.

tekst Willem J. Staat

 Ganassi 2997

Het team van Chip Ganassi beschikt met Juan Pablo Montoya, Scot Pruett, Salvador Doran, Scott Dixon, Dan Wheldon en Memo Rojas over een formidabele line-up. Foto: GrandAm

24 Uurs debuut voor Juan Pablo Montoya
Ex-Formule l coureur Juan Pablo Montoya maakt tijdens de 24 Uren van Daytona eind deze maand zijn Endurance-debuut voor het team van Chip Ganassi. Ganassi speculeerde reeds in 2006 over de deelname van Montoya aan de lange-afstandsklassieker in de media. Montoya vormt samen met Scott Pruett en A1 Grand Prix coureur Salvador Duran een team. Chip Ganassi: "Onze overwinning in 2006 was natuurlijk een "Big One" en ik denk dat er een uitstekende gelegenheid is om deze overwinning te herhalen. In het verleden hebben we gebruik gemaakt van coureurs die uit andere series afkomstig waren voor ons GrandAm-programma. Juan Pablo, Scott Dixon, Salvador en Dan bieden ons een uitstekende kans om deze wedstrijd voor de tweede keer te winnen. De No 2 Ganassi Lexus Riley wordt zoals bekend bemand door Scott Dixon, Dan Wheldon en de Mexicaan Memo Rojas.

Allmendinger en Tracy bij Michael Shank Racing
A.J. Allmendinger en Paul Tracy komen samen met de Brit Ian James en Henri Zogaib uit voor het team van Michael Shank. Vorig jaar was Allmendinger reeds dicht bij de zege tijdens de 24 Uren van Daytona. "Dit is een opwarmertje voor het Champcar seizoen en ik heb het volste vertrouwen in Michael Shank" aldus Tracy. A.J. Allmendinger: "Ik ben blij dat ik over een Lexus-motor beschik en het is altijd prettig om met de mensen van TRD samen te werken. Vorig jaar kwamen we dicht bij de overwinning en hoewel ik nu met een andere auto rij, is dit een uitstekend team en ik wil één plaatsje hoger dan vorig jaar eindigen."


 MSR 2007

De voormalige Champcar-teamgenoten Paul Tracy en A.J. Allmendinger komen voor het team van Michael Shank Racing uit. Foto: GrandAm
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet