IndyCar

Indycar: Honda teams testen aerokit op Indianapolis

Na eerder in Texas getest te hebben, was het gisteren de beurt aan de Indianapolis Motor Speedway. Daar kwam het Honda aerokit pakket voor de eerste maal in actie met Scott Dixon en James Hinchcliffe. Doordat het in Indianapolis erg koud was, kon er pas laat in de namiddag gereden worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2018 Hinchcliffe
James Hinchcliffe in actie met het nieuwe aerokit pakket.


Honda teams testen aerokit op Indianapolis
De teams van Schmidt Peterson Motorsports en Ganassi Racing maakten gistermiddag hun opwachting op de Indianapolis Motor Speedway. Na een eerdere test in Texas was het de bedoeling om zoveel mogelijk data te verzamelen en te vergelijken.

James Hinchcliffe: " De eerste test in Texas gaf ons een basis. Maar dit is de test die telt en waarover iedereen alles wil weten. Mogelijk krijgen Scott en ik de kans om dicht bij elkaar te rijden zodat we kunnen zien hoe dat de auto zich in het verkeer gedraagt. Ik geloof dat dit een perfecte auto is."

2018 Rear Een blik op de achterzijde.

Hinchcliffe over de test in Texas: "Daar was ik echt onder de indruk. Als je met een nieuwe aerokit naar een oval gaat is het altijd een beetje onrustig maar als je ziet wat de karakteristieken ziet, lijkt het erop dat we ons huiswerk goed gedaan hebben."

Scott Dixon: "Met al de tests die we tot nu toe met de Speedway configuratie gedaan hebben zullen de snelheden zeker omhoog gaan. Met minder downforce op de roadcourses gaat die zeker naar beneden maar het racen gaat absoluut veel beter worden."

Ed Jones, de nieuwe Ganassi-rijder, was eveneens aanwezig maar kwam nog niet in actie. "Ik probeer van Scott zoveel mogelijk te leren. Een groot voordeel om bij Ganassi te mogen racen. Een fantastische kans." aldus de Brit

2018 Dixon
Scott Dixon verwacht hogere snelheden op de ovals.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet