Formula E

Formule E: Nissan kondigt deelname kampioenschap aan

Vanaf het vijfde seizoen zal ook Nissan aan het Formule E kampioenschap gaan deelnemen. De Japanse fabrikant maakte dit vanochtend bekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto Formule E

Nissan


Nissan kondigt deelname kampioenschap aan
Het Japanse Nissan heeft eveneens haar deelname aan het FIA Formule E Kampioenschap aangekondigd. Het betekent dat de Japanse fabrikant op dit platform haar boodschap haar drie pijlen strategie kan toepassen. Hoe dat auto's gereden moeten worden, aangedreven en in de gemeenschap geïntegreerd worden.

Formule E CEO Alejandro Agag: " Dat Nissan aan boord komt, betekent een monumentale dag voor het kampioenschap. Het is niet alleen fantastisch dat er een nieuwe fabrikant in de Formule E familie bijkomt. Maar binnen ons kader laten zij zien hoe groot de elektrische revolutie is. Japan staat vooraan met nieuwe technologieën en is één van de grootste volgers van de Formule E. De omschakeling naar duurzame mobiliteit is in beweging en niet meer te stoppen. Ik kijk er naar uit om het Nissan logo in het vijfde seizoen op de "New Look" auto's te zien."

Daniele Schillach executive President van wereldwijde marketing and sales van emissievoertuigen, batterijfabrikanten en voorzitter van Nissan's directiecomité voor Japan, Azië en Oceanië : " De ultieme expressie van opwinding, snelle acceleratie, flexibele wegligging ligt in het hart van emissie vrij rijden en Nissan gaat het kampioenschap elektrificeren. Nissan zal het eerste Japanse merk zijn dat dit groeiende kampioenschap betreedt en daarmee onze lange autosportgeschiedenis op de Formule E grid brengt. Dit geeft ons een platform om onze Nissan Intelligent Mobility strategie bij een nieuwe generatie racefans te brengen. Het DNA van Nissan is rijk aan innovatie en mobiliteit waarbij de lange succesvolle geschiedenis in de autosport niet vergeten wordt. Het is logisch dat we deze twee kernelementen samen brengen door in de Formule E mee te gaan concurreren."

Nissan zal op een later tijdstip verdere mededelingen doen. In de Franse media was enkele weken geleden de verwachting dat het succesvolle e.dams Renault team gerebadget gaat worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet