GT

GT: Indrukwekkend deelnemersveld voor FIA GT World Cup Macau

161120 FIA GT World Cup Start
De GT-race heeft zich ontwikkeld tot een van de hoogtepunten in Macau

Zijn we niet echt lyrisch over de omvang van het Formule 3-veld tijdens de Grand Prix van Macau, de inschrijflijst voor de FIA GT Word Cup overtuigt opnieuw door wellicht het meest indrukwekkende veld dat ooit in Macau aan de start stond, met ex-Macau-F3-winnaars Felix Rosenqvist, Edo Mortara, Dani Juncadella en Lucas di Grassi, eerdere GT-Cup-winnaars Maro Engel en Laurens Vanthoor, en onze beide al eerder aangekondigde landgenoten Robin Frijns en Renger van der Zande, respectievelijk met Audi en Honda. Ook BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche komen in Macau aan de start.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Na het echec van vorig jaar met de rode vlaggen en incidenten en een winnaar die de race beëindigde in een auto die ondersteboven op de baan lag, is besloten de toelatingseisen voor deelname aan de race stringent te verscherpen. Dat betekent dat de Duitsers Fabian Plentz en Markus Pommer als enige rijders met 'zilver'-status nominaal de zwakste deelnemers in het veld zijn, de rest van de deelnemers valt in de categorie 'goud' danwel 'platina'. Wat natuurlijk geen garantie is dat dit jaar incidenten uitblijven, want op een circuit als Macau is chaos nagenoeg voorgeprogrammeerd. Maar dat maakt het juist ook wel weer uitdagend en aantrekkelijk.

171020 Macau Frijns
De Audi R8 LMS van Robin Frijns

Zoals vorige week al gemeld is Audi met vijf R8's vertegenwoordigd: twee van het Belgische Audi Sport Team WRT voor Robin Frijns en Nico Müller, twee van HCB-Rutronik Racing voor Lucas di Grassi en Fabian Plentz en de ene auto van Aust Motorsport voor Markus Pommer. BMW brengt een 'Art Car' van het Schnitzer-team voor Augusto Farfus aan de start, plus twee auto's van het Taiwanese FIST Team AAI voor oud-DTM-kampioen Marco Wittmann en de Australiër Chaz Mostert. ROWE Racing komt met Tom Blomqvist in actie.

Ferrari verrast met de deelname van Felix Rosenqvist, twee keer winnaar in de Formule 3 in Macau. Zijn auto wordt ingezet door de Amerikaanse Scuderia Corsa, ondermeer bekend vanuit de IMSA-serie. Honda laat zich vertegenwoordigen door onze landgenoot Renger van der Zande in de NSX, ingezet onder de vlag van Honda Motor door het Italiaanse JAS. Lamborghini vertrouwt op de Italiaanse fabrieksrijder Mirko Bortolotti, die met een Huracán van het FFF Racing Team by ACM in actie komt. Mercedes-Benz is met vier auto's vertegenwoordigd: twee van de AMG Driving Academy voor Edo Mortara en Dani Juncadella, twee van het team Gruppe M Racing voor Maro Engel en Raffaele Marciello. Porsche tenslotte is er met twee 911 GT3 R's van Craft Bamboo Racing voor Darryl O'Young en titelverdediger Laurens Vanthoor, plus een 911 van het team Hub Auto Racing voor de Japanner Hiroki Yoshimoto.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 25 oktober 2017 08:47

  Tsja, kunnen ze nu wel de race langer laten duren dan 4 ronden? Vorig jaar was natuurlijk een aanfluiting en nauwelijks World Cup waardig. In mijn ogen is Macau te krap voor deze erg grote auto's.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 25 oktober 2017 11:07

  Terugkijken op de crashes van de afgelopen vier jaar, zijn die hoofdzakelijk veroorzaakt door juist "Pro" rijders. De reden van de FIA om er een pro race van te maken, zodat er minder crashes zullen zijn, klopt dus niet helemaal, haha.

  • 2
  • 0
   
  Racing-Fan 25 oktober 2017 13:22

  Ondanks dat ik Macau altijd wel leuk vind is het eigenlijk gewoon niet geschikt voor autosport.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet