Sportscars

Sportscars: Ricardo van der Ende en Jaap van Lagen testen voor Spyker Squadron

Op het Spaanse circuit van Jerez hebben Ricardo van der Ende en Jaap van Lagen enkele testen afgewerkt voor het gerenommeerde Spyker Squadron. Beide rijders kwamen voor het eerst in actie met de Spyker C8 Spyder GT2R, waarmee het Nederlandse fabrieksteam deelneemt aan de Le Mans Series en de prestigieuze 24 uur van Le Mans.

Voornaamste doel van de testen was om beide rijders kennis te laten maken met de Spyker C8 en om de aërodynamica, de mechanische grip, motorconfiguraties en de remmen van de auto onder de loep te nemen.

 spyker_ricardovanderende
Ricardo van der Ende was zeer te spreken over de test: “Het was voor mij een prachtige ervaring om de 450 PK sterke Spyker te temmen op Spaanse bodem”, zo blikt Ricardo terug. “De sfeer binnen het team is werkelijk fantastisch en familiair, maar ik ben vooral erg onder de indruk van de gedrevenheid en professionaliteit van het Squadron.Ik wil teammanagers Peter van Erp en Jille de Kleine en de rest van het team bedanken voor deze mooie ervaring en ik hoop op een verdere samenwerking in het aankomende seizoen”, zo besluit Ricardo.

 spyker_jaapvanlagen
Ook Jaap van Lagen was onder de indruk van de Spyker C8: “Ik heb twee prima testdagen achter de rug. Het team had een heel testprogramma voor me samengesteld en dat heb ik goed kunnen afwerken. Ik heb vooral de aërodynamische delen, en de mechanische grip van de Spyker C8 Spyder getest.
Door het drukke programma van de vaste rijders van Spyker in de American Le Mans Series en FIA GT races, zal ik in het komend seizoen misschien een aantal races voor ze uitkomen. Een mooie kans, die ik natuurlijk met beide handen zal aangrijpen. Ik wil tenslotte teammanager Peter van Erp en het team van Spyker Squadron bedanken dat ze mij deze testmogelijkheid hebben aangeboden. Ik heb er echt ontzettend van genoten, en heb zeer fijn en professioneel met het team samengewerkt!”

Na de geslaagde test in Jerez zal het raceteam uit Zeewolde in januari 2007 afreizen naar het circuit van Sebring (USA), dat georganiseerd wordt door de American Le Mans Series. Het Spyker Squadron team zal daar deelnemen aan de 12-uursrace van Sebring. In februari vervolgt Spyker haar ambitieuze race programma met een driedaagse test in Valencia (Spanje).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet