TCR Series

Mika Morien sluit TCR Benelux-seizoen in stijl af met podium op TT Circuit Assen

morien assen podium

Mika Morien heeft tijdens de Finaleraces op TT Circuit Assen met een tweede plaats in zijn eerste TCR Benelux-sprintrace laten zien dat zijn titel KNAF Talent First-coureur terecht is. De jonge Fries versloeg in deze race toerwagenspecialist Tom Coronel in een rechtstreeks duel. In de laatste Long Race van de TCR Benelux eindigden Morien en zijn teamgenoot Rik Breukers net buiten het podium als vierde. In de tweede sprintrace hadden de voorbanden van de Audi RS3 LMS het beste gehad zodat Morien niet meer kon aanvallen, hij werd zesde. Maar met een podiumplek sloot Mika Morien zijn seizoen in TCR Benelux met een tevreden gevoel af.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

morien assen breukers

Zijn team Bas Koeten Racing koppelde de KTF-coureur voor de Finaleraces in de TCR Benelux aan de 19-jarige Rik Breukers. Een oude bekende voor Morien, want zij kwamen elkaar eerder tegen in karting en streden daar vaak tegen elkaar. Op TT Circuit Assen wilde dit jonge duo nu samen gaan voor podiumplaatsen.

morien assen nat

Tijdens de kwalificatie was de ruim 4,5 kilometer lange baan in Drenthe kletsnat door de heftige regenval en de Audi voelde onder die conditie niet goed aan. Een zesde startpositie is niet waar Morien en zijn team op basis van eerder getoonde snelheid thuishoort. Voor aanvang van de Long Race besloot Bas Koeten Racing de auto om te zetten op een regenafstelling, maar precies toen dat gerealiseerd was klaarde het op. In allerijl moesten de Koeten-engineers de Audi weer op de droogweerafstelling terugzetten, iets dat gelukkig net op tijd lukte.

Breukers nam de start van de Long Race voor zijn rekening en hij slaagde erin om van de zesde startplek op te klimmen naar de tweede positie. Morien nam het stuur over, raakte in een heftige strijd verwikkeld met de latere winnaar waarbij er ook even contact was. Hij bracht de Audi net buiten het podium als vierde binnen.

morien assen zij

In zijn eerste sprintrace was de baan wederom nat en nu was de 16-jarige coureur daarop voorbereid. Gestart als vierde passeerde hij al in de eerste bocht coryfee Tom Coronel en ook Belgisch RACB-talent Sam Dejonghe kon de ontketende Morien niet achter zich houden. In een ijzersterk gereden race kwam Mika Morien verdiend als tweede over de finish.

De tweede race mocht de rijder uit Workum als tweede starten, maar al snel merkte hij dat de eerste race veel van zijn voorbanden had gevergd. Deze race kon Morien dan ook niet meer doen dan verdedigen, waardoor hij uiteindelijk als zesde over de finish kwam.

morien assen droog

Zo besluit Mika Morien zijn debuutseizoen in de TCR Benelux af met een fraaie tweede podiumplek tijdens de Finaleraces. Zijn doelstelling om dit seizoen in de Audi RS3 LMS een podiumplaats te behalen is daarmee ruimschoots uitgekomen. Na een moeilijk eerste weekend op Spa-Francorchamps pakte hij al bij zijn tweede optreden tijdens de drukbezochte Max Verstappen Familiedagen op Circuit Zandvoort een derde podiumplek. Op het circuit van Zolder zat het er in beide evenementen helaas niet in, maar op Circuit Jules Tacheny de Mettet liet Morien met opnieuw een derde plaats zien dat hij grote stappen voorwaarts maakt in de Audi.

morien assen onboard

"Het was voor mij een erg boeiend seizoen, waarin ik nu ook geleerd heb om samen met mijn team en mijn coach Niels Langeveld samen te werken om de auto optimaal af te stellen. Dat neem ik zeker mee naar volgend seizoen. Waar ik volgend seizoen ga rijden zullen we in de komende periode gaan bekijken, daar heb ik op dit moment nog echt geen zicht op", sluit Mika Morien zijn deelname aan TCR Benelux af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet