Sportscars

Sportscars: Angelelli snel op Daytona

Voormalig Daytona-winnaar(05)Max Angelelli liet gisteren tijdens de testdagen ter voorbereiding van de 24 Uren van Daytona, eind deze maand, een tijd van 1.44.357 noteren en was daarmee de snelste van de dag.

tekst Willem J. Staat

 Angelelli 2007

Max Angelelli, andermaal snel op Daytona met Riley Pontiac. Foto: GrandAm

Angelelli snel
De Italiaan Max Angelelli sloot gisteren de eerste testdag ter voorbereiding van de 24 Uren van Daytona als snelste af. De 45e editie van de 24 Uren kent dit jaar een uitermate sterke deelnemersbezeting. Veel topcoureurs uit Champcar, IRL en NASCAR maken deel uit van het startveld. Zo wordt de combinatie Angelelli, Taylor, Magnussen, dit jaar ondersteund door niemand minder dan NASCAR-coureur Jeff Gordon. De Lexus-Rileys van de combinaties Krohn/Jonsson/Saud en Braun/Papis/Lehto lieten voorlopg de tweede en derde tijd noteren. De Lexus Riley van Patterson/Negri jr/Hornish en Castroneves noteerde een elfde tijd. De combinatie Matthews/Goossens/Johnson/Hunter Reay liet in de openingssessie zelfs een vierde tijd noteren.

Vision Racing ook in GrandAm
IRL-oprichter en IMS-eigenaar Tony George stapt na vele jaren afwezigheid weer actief in. Vision Racing heeft een Porsche Crawford van Cheever Racing gekocht en maakt met de combinatie Ed Carpenter, Tomas Scheckter en Anthony Foytt haar GrandAm debuut. De Porsche GT3 Cup van de combinatie Keen/Ehret/Werner/Hardt liet voorlopig met een tijd van 1.53.036 de snelste tijd in de GT-klasse noteren. De Mazda RX8 van Haskell/Tremblay/Ham/Pobst was slechts een fractie langzamer. Patrick Huisman komt dit seizoen weer voor het team van Synergy uit en de combinatie Johnson/Huisman/Westbrook/Lietz reed voorlopig in de Top 10 van de GT-klasse.

 GrandAm GT3 Cup

Porsche ontwikkelde speciaal voor de GrandAm-series een speciale GT3 Cup versie. Foto: GrandAm. Foto: GrandAm

Nieuwe GrandAm GT3 Cup Porsche
Speciaal voor de GrandAm series liet men bij Porsche een speciale versie van de GT3 Cup ontwikkelen. Voor de GrandAm-series zijn er inmiddels twaalf auto's gebouwd en verkocht. Er zijn veranderingen in het brandstofsysteem, tank en uniballs aangebracht, alsmede speciale Brembo remschijven zowel voor- als achter, terwijl de veiligheidskooi aan de rijderskant behoorlijk wat veranderingen heeft ondergaan. Porsche boekte zoals bekend maar liefst zestig klasse-overwinningen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet