NASCAR

NASCAR: Controversiële eerste Xfinity-overwinning voor Christopher Bell in Kansas

Christopher Bell behaalde in Kansas Lottery 300 een controversiële eerste Xfinity-overwinning. Het gevecht om de leiding met JGR Teamgenoot Erik Jones eindigde in de 197e ronde in een controversiële touché. Jones viel naar de 15e plek terug en Bell pakte zijn allereerste Xfinity-zege.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Bell Schade winnaar
Eerste zege voor Christopher Bell in de Xfinity-series. De schadeconfrontatie met zijn teamgenoot is duidelijk zichtbaar.

Controversiële eerste Xfinity-overwinning voor Christopher Bell in Kansas
In de 197e ronde ging Bell aan zijn JGR Toyota teamgenoot Erik Jones op nogal driftende en dwarse wijze voorbij. Jones nam er geen genoegen mee en beukte nog eens flink tegen zijn teamgenoot aan. Zelf werd hij als 15e geklasseerd en Bell pakte zijn allereerste Xfinity-zege. Zowel Bell als Jones gaan dit jaar niet meer voor de Xfinity-titel.

Erik Jones: "Dit is geen dirt track racing. Ik kan ook niet zomaar stoppen. Had niet verwacht dat hij zolang onderaan bleef rijden en dat zijn lijn zou behouden. Pech. Ik dacht dat we voor de overwinning gingen. Het was geen race maar meer een crash derby. OK. We gaan door." Aldus Jones die aan de dirt track achtergrond van Bell refereerde.

William Byron Weer een goede wedstrijd van William Byron, die als vijfde eindigde.

Overigens reed Jones ruim 186 ronden aan de leiding. Voor Bel betekende het de allereerste zege in zijn vijfde Xfinity start. In de NASCAR Campingworld Truck series leidt hij zelfs het kampioenschap. Dit jaar kende de Xfinity-series al tien verschillende winnaars.

Bell: "Mijn spotter zei "clear"en het was zeker niet mijn bedoeling om hem eraf te rijden. Jammer dat Erik de wedstrijd niet wist te beëindigen. Ik had het gevoel dat ik hem gepasseerd was. Ik weet het niet. Prachtig om hier te winnen. Daar heb ik als kind altijd al van gedroomd. Op oude banden gleden wij inderdaad beiden nogal. De laatste rondes kreeg ik nogal wat rook in de auto naar binnen en ik dacht dat ik het misschien niet ging halen."

Tyler Reddick eindigde als tweede gevolgd door Ryan Blaney. Ondanks een klapband in de 76e ronde eindigde Elliott Sadler als zevende en bezet in het Playoff klassement de derde plek. Sadler: "Ik weet ook niet of ik iets geraakt had." Austin Dillon verrichtte meesterlijk werk door de dwars geparkeerde auto van Sadler te ontwijken.

Christopher Bell
Eerste zege voor Bell. Had hij zijn teamgenoot nu wel of niet gezien?

Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 200 ronden
2. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
3. Ryan Blaney Ford 200 ronden
4. William Byron Chevrolet 200 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
6. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
7. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
8. Matt Tifft Toyota 200 ronden
9. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
10. Ryan Reed Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet