Formula E

Formule E: Mortara/Engel bij Venturi; Eurosport breidt uitzendrechtenovereenkomst uit

2- W6I0831.4314430

Op slechts een paar weken van de start van het nieuwe Formule E seizoen heeft Venturi Formula E haar rijders bekend gemaakt. Edoardo Mortara en Maro Engel zullen in seizoen vier achter het stuur van de auto's van het team uit Monaco kruipen. Vandaag werd tevens bekend dat Eurosport alle races in heel Europa zal gaan uitzenden.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR

Mortara en Engel, dit seizoen beiden actief bij Mercedes in het DTM, kwamen onlangs al in actie voor Venturi Formula E tijdens de officiële testdagen op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Meervoudig Macau-winnaar Mortara debuteerde tijdens de test in Spanje, terwijl Engel afgelopen seizoen al voor Venturi reed en uiteindelijk als 17e eindigde.

Met de bevestiging van van Mortara en Engel bij Venturi is het startveld voor seizoen vier bijna compleet. Alleen bij MS@AD Andretti Formula E is nog een stoeltje vacant. De verwachting is echter dat dit zitje gedeeld gaat worden door Tom Blomqvist en Alexander Sims.

1- W6I0108

Overzicht teams en rijders
Audi Sport ABT Schaeffler: #1 Lucas di Grassi / #66 Daniel Abt
DS Virgin Racing: #2 Sam Bird / #36 Alex Lynn
Panasonic Jaguar Racing: #3 Nelson Piquet Jr / #20 Mitch Evans
Dragon Racing: #6 Neel Jani / #7 Jérôme d'Ambrosio
Renault e.dams: #8 Nicolas Prost / #9 Sébastien Buemi
NIO Formula E Team: #16 Oliver Turvey / #68 Luca Filippi
Techeetah: #18 André Lotterer / #25 Jean-Eric Vergne
Mahindra Racing: #19 Felix Rosenqvist / #23 Nick Heidfeld
MS@AD Andretti Formula E: #28 Antonio Felix da Costa
Venturi Formula E: #4 Edoardo Mortara / #5 Maro Engel

 

Nieuwe televisie deal met Eurosport 
Nadat de Formule E wedstrijden afgelopen seizoen voor het eerst in Nederland te zien waren op Eurosport, maakte de pan-Europese zender vandaag bekend dit seizoen in heel Europa uit te zullen zenden. Eurosport heeft de exclusieve rechten voor Europa weten te bemachtigen en maakte bekend dat van de 14 races dit seizoen alle sessies live zullen worden uitgezonden via de verschillende kanalen. De nieuwe drie-jarige deal betekent dat de Formule E in maar liefst 54 landen te zien zal zijn op Eurosport.

 

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet