NASCAR

NASCAR: Unieke circuit configuratie. Goodyear Roval Test op Charlotte.

De afgelopen dagen voerde Goodyear met Kurt Busch, Martin Truex Jr., Daniel Hemric en Jamie McMurray een uitgebreide bandentest uit. Een oval en een roadcourse zijn bekend maar als je van beide configuraties met het infield een mix maakt heb je een Roval volgens NASCAR.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Busch Roval Test
Een combinatie van de oval van Charlotte, het infield plus roadcourse. We zijn benieuwd wat de autosport.nl lezers van deze configuratie vinden.


Goodyear Roval Test op Charlotte
Van 28-30 september 2018 vindt voor de eerste maal in de 14 jarige geschiedenis een wedstrijd plaats op Charlotte met een mix van de oval zelf, het infield en een roadcourse.

Martin Truex Jr. de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap: "Dit gaat interessant worden. De Watkins Glen banden waren gewoon te hard voor hier. Het is hier nu niet bepaald een typische roadcourse. Sinds dat we dinsdag begonnen hebben we 10 seconden gevonden. Met een vlak infield en een banking van 24 graden wordt dit natuurlijk wel een unieke uitdaging. Op de Roval van Charlotte werden snelheden van meer dan 280 km/u behaald.

2017 Road Course McMurray Een fraai overzicht.

Kurt Busch: "De oval, de roadcourse en het infield. Het geeft in totaal een heel prachtig gevoel. Bij deze wedstrijd moeten er volgend jaar mensen afvallen. De teams zullen zich goed moeten bewapenen en met hun hoofden gefocussed blijven. Dit gaat absoluut één van de grootste wedstrijden van het jaar worden.'

Xfinity-coureur Daniel Hemric testte voor de eerste maal met een Cup-auto van het team van Hendrick Motorsports. Hemric: "Ik denk dat we veel vooruitgang geboekt hebben met hetgeen dat we volgend jaar gaan zien. Voor mij persoonlijk het was een leerproces. En het was prettig om dit op de Roval te doen. De lay-out van het circuit is erg interessant. Er zijn plekken waar je het gevoel hebt dat je echt op een speciaal hiervoor gebouwde roadcourse rijdt. Er zitten zoveel verschillende elementen in. Ik ben benieuwd hoe de races zijn in vergelijking met de andere roadcourses waar ik op geracet heb."

2017 Kurt Busch
Wil je volgend jaar op de Roval van Charlotte scoren dan moet je je zaakjes volgens Kurt Busch erg goed voor elkaar hebben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet