Formula E

Formule E: Rome E Prix in April 2018

De Formule E heeft nu ook een wedstrijd in Rome aan de kalender toegevoegd. Op 14 april vindt de Rome E-Prix in de Italiaanse hoofdstad plaats. Vanmiddag reden de drie kampioenen Lucas di Grassi, Nelson Piquet Jr. Sebastien Buemi en Luca Fillippi door de Italiaanse hoofdstad richting Roma Convention Center La Nuvola waar de wedstrijd zal plaatsvinden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

Gladiators of Formula E take to the streets of Italian capital


Rome E Prix in April 2018
Bij de presentatie vandaag maakten de vier Formule E coureurs hun opwachting op speciaal gereserveerde parkeerplaatsen. Daarbij waren Formule E CEO Alejandro Agag, Viriginia Raggi(burgermeester van Rome), Angelo Sticchi Damiani(President van de Italiaanse automobielclub) en EUR SpA Chairman Roberto Diacetti aanwezig.

Het circuit Cittadino dell'Eur telt 21 bochten en is 2.86 km lang. De startgrid bevindt zich op de Via Cristoforo Colombo en vervolgens rijdt men langs de Obelisco di Marconi met daarachter het Colosseo Quadrato. De layout is afhankelijk van de FIA homologatie. Na Marrakesh is Rome het tweede langste circuit op de kalender.

Formule E CEO Alejandro Agag: "Erg spannend om hier vandaag voor de allereerste ePrix in Romeo aanwezig te zijn. Een spectaculair evenement dat de inwoners van Rome het nodige entertainment zal brengen alsmede de nodige voordelen voor de stad. Voor mij persoonlijk gaat het een onvergetelijke ervaring worden om de Formule E auto's in de straten van Rome te zien en te horen. Voor de coureurs ziet het circuit er lang en uitdagend uit. Ik wil iedereen bedanken die het mogelijk gemaakt heeft om de Formule E naar de eeuwige stad te brengen. Dit demonstreert de eenheid om alternatieve en schone energieoplossingen op een versnelde manier te promoten. Dit dankzij de ontwikkelingen en innovaties die het karakter van onze serie vormen.'

Virginia Raggi, burgermeester van Rome: "Rome is een hoofdrolspeler in de internationale gemeenschap waarbij het EUR circuit de scene vormt voor de eerste Italiaanse Formule E race. De toekomst betekent duurzame mobiliteit, innovatie en vooral respect voor het milieu. Met dit evenement zal Rome profiteren van een positieve economische impact die andere grote steden in Europa en over de hele wereld hebben ervaren. De Formule E zal nieuwe investeerders naar de stad brengen voor nieuwe straten en elektrische laadstations. Ons verlangen bestaat er uit om steeds meer voertuigen te zien die door schone energie worden aangedreven door de schone energie die in Rome circuleert. Want voor onze regering zijn duurzame mobiliteit en het behoud van het milieu uiterst belangrijke doelstellingen."

Angelo Sticchi Damiani van de Italiaanse Autosportbond: "Ik ben heel erg blij. Tenslotte wordt de inzet van de ACI sinds onze steun vanaf 2012 bekroond. We werken met en voor automobilisten op nieuwe vormen van mobiliteit, waardoor het voorbeeld van technologische vooruitgang in het hart van Rome een geweldige kans is om duurzame mobiliteit en innovatie te versnellen. Zo'n belangrijk resultaat is het gevolg van de positieve convergentie tussen de wil van de Italiaanse regering, met name dankzij minister Luca Lotti, de beschikbaarheid van de stad met de burgemeester van Rome en de drijvende kracht van de FIA onder voorzitterschap van Jean Todt. '

Roberto Diacetti, EUR SpA Chairman: "Er zijn de laatste Jaren veel pogingen ondernomen om Rome bij de automobielhoofdsteden onder te kunnen brengen en onder de juiste condities zijn we erin geslaagd om de grote show van elektrische auto's naar het EUR circuit in Rome te brengen. Zeker op het hedendaagse en meest internationale gebied van Rome."

Track map - Rome


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet