HARC

HARC Nieuws Oktober: Seizoensafsluiters in het Zuiden en meer nieuws

Portimao

Hier in het Noorden wordt het inmiddels vroeg donker, maar op het Iberisch schiereiland gaan ze nog even door met historisch racen. Op 21 en 22 oktober wordt er geracet in Spanje tijdens het Estoril Classic Festival, waar ondermeer de het FIA Masters Historic Formula One Championship, het Masters Historic Sports Car Championship en de Masters Three Hours verreden worden.

Tekst: aangeleverde berichten
Foto's: HARC

TIJDSCHEMA ESTORIL CLASSIC FESTIVAL

De week erop is de karavaan doorgereden naar Portugal voor het Algarve Classic Festival. Hier komen onder meer de Formule Junior, U2TC en de HGPCA in actie, plus Nederlandse deelname in de GT races!

TIJDSCHEMA ALGARVE CLASSIC FESTIVAL

VR

Nog één keer Vrij Rijden
De laatste Vrij Rijden Dag van het jaar is op Donderdag 2 november. Van 9:00 tot 13:00 uur is de baan beschikbaar. Keuren en inschrijven vanaf 8:00, de verplichte briefing begint om 8:30. Om meer rijtijd te hebben in dit beperkte programma voegen we groep 1 + 2 + 3 (straatauto's en raceauto's met/zonder licentie) samen. Zo hebben we ruimte om ieder drie sessies te laten rijden. Uiteraard zijn de prijzen hiermee in overeenstemming - u betaalt als HARC-lid slechts €100! Het tijdschema is HIER te vinden en uw inschrijving ontvangen we als het even kan graag vooraf, dat kan HIER.

VR2

Schoonmoedersessie op 2 november
Op veler verzoek hebben we tijdens de Vrij Rijden Dag van 2 november aan het eind van de ochtend een sessie gereserveerd waarin een passagier mee mag. Een ideale gelegenheid om uw sponsor, klant of schoonmoeder een paar rondjes mee te nemen. Graag bij de inschrijving in het opmerkingenveld aangeven of u hier gebruik van wilt maken. Veiligheid boven alles: we nemen bij deze sessie geen enkel risico, indien nodig gaan we werken met een Safety Car en/of snelheidslimiet.

INSCHRIJVEN

Cheetah

Wijzigingen FIA Appendix K

Op voorstel van de Historic Motor Sport Commission heeft het World Motorsport Council zes wijzigingen op de Appendix K goedgekeurd. Op grond van artikel 5.19.2 is vanaf periode E een stuur met andere diameter, dat eventueel afneembaar is, toegestaan. Artikel 6.19.4 bevat aangescherpte regels voor schokdempers. Appendix IX – Artikel 9 is gewijzigd ten aanzien van carburateurs en luchtfilters. Heb je een Turner-Climax of Lola T70, check dan Appendix VII voor wijzigingen ten aanzien van de versnellingsbak. En de Bill Thomas Cheetah is nu toegestaan in periode F, dus daarvan kunnen we replica's aan de start verwachten!
Alles is na te lezen op de FIA-site

http://historicdb.fia.com/regulations/appendix-k

HMR

Historische Monoposto's en Toerwagens bij Finaleraces
De Zandvoortse Finaleraces waren tevens de finale voor twee Nederlandse raceseries: Historic Monoposto Racing en het Interstate HARC NK 82-90. Kees van der Wouden junior behaalde wederom de monoposto titel en scoorde twee dominnate overwinningen in zijn Royale RP30 Formule Ford 2000.

In het HARC NK ging de winst éénmaal naar Geert Snellen en tweemaal naar Pieter Bikker, beide op BMW 325i. Lees meer op Autosport.nl en in de aankomende editie van Retro Racing Magazine.

LEES MEER

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet