VLN

VLN: Titelbeslissing dit weekend. Indy Dontje en Stef Dusseldorp aan de start

Voor de 42e Munsterlandpokal staan er a.s. zaterdag maar liefst 150 ingeschreven. Bij de finale valt ook de beslissing wie dit jaar met de titel naar huis mag gaan. De Porsche Cayman van Adrealin Motorsport met Norbert Fischer, Christian Konnert. Daniel Zils en de Bonk BMW M235i met Michael Schrey hebben theoretisch gezien de beste kansen. Schrey behaalde dit seizoen zes overwinningen. Black Falcon en Uwe Alzen Racing komen met maar liefst drie AMG GT4's aan de start, waaronder Indy Dontje die met Maximilian Götz een combinatie vormt.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Land Motorsport
Het team van Montaplast by Land Motorsport behoort tot de favorieten dit weekend.

Titelbeslissing dit weekend. Indy Dontje en Stef Dusseldorp aan de start
Ter afsluiting van het seizoen 2017 weer een aantal grote namen aan de start op de Nordschleife. Stef Dusseldorp rijdt dit weekend samen met Peter Dumbreck in de Falken BMW M6 GT3. Indy Dontje rijdt samen met Maximilian Götz voor het Mercedes AMG Testteam dat door HTP Motorsport werd ingeschreven. Omdat de Mercedes GT4 nog in de SPX klasse aan de start verschijnt, is dit voor zowel Dontje als Götz de laatste kans om met deze te autoracen. Volgend jaar wordt de auto in de SP10 klasse ingedeeld en dan Platina-licentiehouders volgens het FIA reglement niet meer gerechtigd om in deze klasse aan de start te verschijnen. Professionele rijders zijn hiervan uitgesloten. Zowel Dontje als Götz verrichten voor Mercedes het nodige ontwikkelingswerk dit weekend.De WTM Ferrari 488 GT3 van Weiss/Kainz/Krumbach krijgt dit weekend sterke concurrentie. De voormalige GP2 rijders Fabio Leimer en Simon Trummer vormen met Ferrari expert Björn Grossmann een combinatie en hun is door het Zwitserse Team Octane 126 ingeschreven. De Zwitser Jonathan Hirschi, in het verleden in de diverse Renault Cups en de Rallyesport actief, maakt dit weekend bij het team van Walkenhorst Motorsport zijn debuut en rijdt samen met de Franse ingenieur Jordan Tresson.

Het team van Land Motorsport schreef eerder dit jaar met de Amerikaan Conor de Phillippi en Robin Frijns de zesde wedstrijd van het seizoen op haar naam. Na de successen in de VS vorige week keert het team van Montaplast by Land Motorsport terug naar de Nordschleife. Ditmaal heeft de Phillippi Christopher Mies als partner. Frank Stippler die afgelopen weekend de Audi Legends wedstrijd in Hockenheim op zijn naam schreef rijdt a.s. zaterdag zowel voor het team van Phoenix Racing(Audi) en Frikadelli(Porsche). Manthey Racing komt echter niet aan de start. De Porsche fabrieks coureurs Klaus Bachler en Roman Dumas rijden dit weekend voor het team van Falken Motorsport. En ook de spectaculaire Reiter KTM X Bows die tijdens de vorige wedstrijd met o.a. Johannes en Ferdinand Stuck veel indruk maakten, zijn eveneens weer van de partij.Traditioneel start de VLN a.s. zaterdag exact om 12.00u De kwalificatie vindt van 8.30u tot 10.00u plaats.

2017 Stuck

De KTM X-BOW van Johannes en Ferdinand Stuck zorgde tijdens de voorlaatste wedstrijd voor spektakel.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet