DTM

DTM: Robert Wickens verruilt DTM voor IndyCars, keert Pascal Wehrlein terug?

171018 DTM Wickens 1
Na zes jaar houdt Robert Wickens het in de DTM voor gezien

De Canadees Robert Wickens, vorig jaar ondermeer winnaar van de eerste DTM-race op Zandvoort, heeft afgelopen zondag op Hockenheim zijn laatste DTM-race voor Mercedes-AMG gereden. Hij maakt de overstap naar de IndyCars, waar hij volgend jaar zal uitkomen voor het team Schmidt-Peterson Motorsports. Eerder dit seizoen viel hij tijdens de training op Road America op de vrijdag al in voor Schmidt-Peterson-rijder Mikail Aleshin toen die vanwege visumproblemen niet aanwezig kon zijn. Wickens, die de laatste jaren in de DTM bij het Mercedes-team HWA samenwerkte met de Nederlandse engineer Wilmar Franssen, behaalde in de DTM zes overwinningen, vijf pole-positions en vijf snelste raceronden. "Het waren waarschijnlijk de zes mooiste jaren in mijn leven", zegt Wickens, voor wie de IndyCars een nieuwe ervaring moet worden: "Ik heb nog nooit op ovals geracet."

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

171018 DTM Wickens Zandvoort 16
Vorig jaar won Wickens op Zandvoort de eerste DTM-race

Wickens' besluit tot een andere stap in zijn loopbaan houdt uiteraard verband met het aangekondigde afscheid van Mercedes-AMG uit de DTM aan het eind van het seizoen 2018. "Tot dit jaar heb ik er nooit serieus over nagedacht om uit de DTM te stappen", aldus de Canadees. Weliswaar reed hij sinds zijn DTM-debuut in 2012 geen races met formulewagens meer, maar voor die tijd deed Wickens heel wat ervaring in eenzitters op: zijn palmares vermeldt successen in Formule 2 en GP3 alsmede de kampioenstitel in de Formule Renault 3.5 in 2011.

171018 DTM Wickens 3
Het afgelopen raceweekeinde op Hockenheim blijkt voor Wickens het laatste in de DTM te zijn geweest

Over de vraag wie Wickens' plaats in het DTM-sextet van Mercedes-AMG zal innemen, bestaat nog geen duidelijkheid, maar de kans lijkt meer dan serieus aanwezig dat de DTM-kampioen van 2014, Pascal Wehrlein, in de toerwagenserie terugkeert. Afgelopen weekeinde bezocht Wehrlein, die vandaag zijn 23e verjaardag viert, de DTM-seizoensfinale op Hockenheim en zijn kansen in de Formule 1 lijken zo goed als verkeken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet