DNRT

DNRT: Mazda MX-5 aan de start in Nieuwjaarsrace

Op initiatief van Hoogwerf Motorsport uit Vlaardingen zal Mazda op 7 januari op Circuitpark Zandvoort vertegenwoordigd worden door een aantal MX-5’s. De Mazda-dealer heeft drie teams uit de Engelse Max5 Cup naar Nederland weten te halen. Deze zullen, samen met Micky en Yardy Hoogwerf, in hun geprepareerde MX-5’s deelnemen aan deze Nieuwjaarsrace.

In Engeland kent men vanaf 2003 de MaX-5 Cup, met overvolle startvelden. Per jaar staan er zo’n twaalf races op de kalender met de MX-5 1.6 van de eerste generatie, op bekende circuits als Brands Hatch, Donington en Silverstone. Het kampioenschap blijkt een goede instapklasse te zijn voor de gentleman driver met een klein budget. De auto’s zijn vrijwel standaard gebleven en rijden volgens een strikt reglement om de klasse betaalbaar en sportief te houden.
Voor komend weekend heeft Hoogwerf Motorsport drie Engelse teams bereid gevonden om de oversteek naar Nederland te maken en deel te nemen met hun MaX-5 Cup auto’s.
De vier uur durende Nieuwjaarsrace begint om 12.00 uur ’s middags op Circuit Park Zandvoort. De toegang tot duinen, tribune en paddock is gratis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet