DTM

DTM: Japanse Super-GT-auto's stelen de show op Hockenheim

2017 Nissan Zijkant
Ronnie Quintarelli in de Nissan NISMO GT-R

De beide auto's uit de Japanse Super GT Series, die dit weekeinde voor demonstraties te gast zijn op Hockenheim, stalen vanmiddag de show. Ronnie Quintarelli kwam in actie met de Nissan NISMO GT-R en Heikki Kovalainen bestuurde de Lexus LC 500. Zonder veel werk aan de afstelling kwamen de rijders tot tijden van onder de 1:30 minuten. "1:28 is zeker mogelijk", schatte Kovalainen in. Ter vergelijking: Mike Rockenfeller kwam vandaag als snelste in de vrije training van de DTM tot een tijd van 1:31,760 minuten. Natuurlijk hebben de Super GT-auto's met de tweeliter viercilinder turbomotoren meer vermogen dan de DTM-auto's en ook de banden laten vermoedelijk snellere tijden toe. Ook het geluid van de auto's overtuigde. Grappig om te zien was het hoe alle technici van de DTM-merken Audi, BMW en Mercedes-AMG gespannen toekeken hoe de auto's hun ronden draaiden en ook de DTM-coureurs nieuwsgierige blikken wierpen, voordat ze zelf in de vrije training aan de bak moesten.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

2017 Lexus 1
Heikki Kovalainen in de koolstofvezelzwarte Lexus LC 500.

2017 Nissan achterzijde

2017 Lexus 2

2017 Nissan Front

Reacties

  • 0
  • 0
   
  ace1 13 oktober 2017 23:22

  Hoe reageerde de DTM fans op de Super GT-auto's?

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 14 oktober 2017 07:08

  Nou ja, het was pas vrijdag, dus zoveel mensen waren er nog niet, de grotere demonstraties met meer publiek vinden pas vandaag en morgen plaats, maar wat we zo hoorden was zonder uitzondering positief. En terecht, want het zijn natuurlijk auto's met een prachtige, dikke uitstraling, wat minder aerodynamische 'flicks and flaps' dan aan de DTM-auto's, en het geluid is ook prima.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 15 oktober 2017 20:38

  Leuke opzet ook met langere races en 2 rijders per auto.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet