NASCAR

NASCAR Whelen: PK Carsport op zoek naar succes in thuisrace

Dit weekend wordt op Circuit Zolder de finale van het seizoen 2017 van de NASCAR Whelen Euro Series afgewerkt. De vier PK Carsport-rijders zullen proberen om in de thuisrace van het team de vele supporters een reden te geven om te vieren.

Aangeleverd bericht
Foto PR

Anthony Kumpen

Vorig jaar was de seizoensfinale van de NASCAR Whelen Euro Series één groot feest. Anthony Kumpen behaalde in 'zijn' Zolder immers een tweede Europese titel. Dit jaar kan daar een derde bijkomen, maar makkelijk wordt dat niet.

"Er zijn op dit ogenblik nog vier kandidaten voor de titel", legt Anthony Kumpen uit. "De Israëliër Alon Day, Spanjaard Borja Garcia, Fransman Frédéric Gabillon en ikzelf. Ik ben er van overtuigd dat we allevier alles uit de kast zullen halen, wat dan weer spectaculaire races zal opleveren. In NASCAR mag je best wat gespierd rijden, en op basis van de afgelopen races vermoed ik dat niet iedereen zijn neus schoon zal houden."

Aan de vooravond van het Limburgse raceweekend staat Anthony Kumpen derde in de tussenstand, op 41 punten van leider Alon Day. De Israëliër in beide races kloppen wordt dus allicht een must. Stienes Longin staat zesde in dezelfde Elite 1-tussenstand, maar de Leuvenaar focust zich vooral op de Junior-rangschikking. "Dat wordt inderdaad mijn prioriteit", aldus Longin. "In die rangschikking sta ik tweede, op slechts vier punten van Salvador Tineo Arroyo. Als ik hem twee kan kloppen, dan is de Junior-titel allicht voor mij. Dat betekent echter niet dat ik niet zal proberen om ook algemeen voorin mee te draaien. Ik ben vast van plan om ook voor een overall podium te vechten."

Ook in Elite 2 mikt PK Carsport op succes, met Justin Kunz en rookie Guillaume Dumarey. Net zoals zijn teammaats is laatstgenoemde vast van plan om het seizoen met een knaller af te sluiten. "Een eerste overwinning lijkt me wel wat", grijnst Dumarey. "Dat zou me eveneens helpen in de Rookie-rangschikking, waar ik op dit ogenblik derde sta. Het verschil met leider Rabello is met een paar goede races echter zeker te dichten."

Aan steun van de fans zal het de PK Carsport-rijders zeker niet ontbreken. "We zijn uiteraard in de wolken dat de finale voor ons thuispubliek kan worden afgewerkt", besluit Anthony Kumpen. "Het American Festival van 2016 was één van de beste bezochte autosportevenementen in Zolder van de laatste tien jaar. De hele Amerikaanse sfeer, de animaties in de paddock, het is een prachtig evenement voor het hele gezin. Als we er voor kunnen zorgen een derde titel binnen te halen, dat wordt dat een schitterende kers op een al indrukwekkende taart."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet