Raceway Venray

Autospeedway: Raceway Venray bereidt zich voor op de grote ontknoping op zondag 22 oktober

Kuijpers in strijd met Maessen LMV8

Op zondag 22 oktober wordt het autorace seizoen op een spectaculaire wijze afgesloten tijdens de Finaleraces. Raceway Venray is het decor voor de grote ontknoping. Wie worden de nieuwe kampioenen van 2017? Het programma garandeert een mooie mix van races zoals de Late Model V8 klasse met hun moordende tempo tot Stockcar F2 wagens vol met jeugdige talenten.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Na negen racedagen keren alle coureurs nog één keer dit jaar terug op Raceway Venray. Deze dag is dé afsluiting waar volop wordt gestreden om de laatste punten en waar de kampioenen van 2017 gekroond zullen worden.

Voor het eerst strijden ook de jeugdige talenten in de klasse Stockcar F2 junioren om de kampioenstitel. Talenten als Klaas Jan Visser, Tsjalle Greidanus en Jeffrey van Haarlem. Met slechts enkele punten verschil bij de klassementsleiders ligt het veld nog volledig open. Waar de strijd al is beslist, is bij de Late Model V8 klasse. Ondanks nog één wedstrijd te gaan in deze snelle wedstrijdklasse, wist Jos Kuijpers in september al zijn titel veilig te stellen. Bij de nummers twee tot en met zes kan nog alles wijzigingen en tussen deze rijders zal de strijd dan ook losbarsten.

Van Haarlem in strijd met Visser Stockcar F2 junioren

De coureurs van de klassen Stockcar F1, Stockcar F2 en National Hotrod maken zich eveneens op voor de volgende confrontatie. Ron Kroonder kent met zijn Stockcar F1 bolide een ruime voorsprong. Echter is deze genoeg om de andere Nederlandse en zelfs Engelse coureurs achter zich te laten, of gaat er toch iemand anders met de winst vandoor? Bij de Stockcar F2 klasse staat regerend WorldCup winnaar Jan Bekkers aan kop. Met ruim dertig punten verschil ten opzichte van zijn runner-ups lijkt de klus wellicht al geklaard. Maar niets is zeker totdat de vlag valt.

Bij de National Hotrod klasse wordt de lijst aangevoerd door regerend SuperCup winnaar Lars Dreschel. Met slecht zes punten verschil is de kampioen van 2016 John van den Bosch ook nog altijd in de running om zijn titel te prolongeren.

Op deze laatste wedstrijddag wordt traditiegetrouw stil gestaan bij Stockcarlegende Piet Keijzer uit Helmond, die in 2005 tijdens een race noodlottig om het leven kwam. Tijdens de finalerace van de Stockcar F1 klasse wordt de Piet Keijzer Memorial Trophy verreden. Een Trophy die bij veel Stockcar F1 coureurs hoog op het lijstje staat. Vorig jaar ging Evert van den Berg met de eer vandoor. Wie dit jaar de gelukkige is, blijft nog even de vraag.

De line-up wordt 22 oktober gecompleteerd door twee demo's van de Mazda MX5 Cup. Ruim 20 Mazda bolides verschijnen voor het eerst aan de start op Raceway Venray en mogen hun kunsten laten zien op de ½ Mile Oval.

20170920 racewayvenray poster race7

Net zoals alle andere keren bijten de Ukke Pukke de spits af en zullen met o.a. mini Stockcars, quads en racing crates aan de start verschijnen. Het beloven zinderende wedstrijden te worden. Al het spektakel van dichtbij aanschouwen? Bezoek dan de paddock. Deze is vrij toegankelijk en vele coureurs houden iedere wedstrijd weer "open huis" zodat de race monsters zelfs van dichtbij bekeken kunnen worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet